Što to žulja zamjenika pleterničke gradonačelnice Domagoja Katića?

Autor: D.K.

PLETERNICA – Čitajući status na Facebok profilu zamjenika pleterničke gradonačelnice Domagoja Katića pretpostavljamo da je samo jedna kap prelila čašu koja je izazvala njegovu reakciju na prozivke oporbe ili bolje rečeno pojedinaca na račun rada gradske uprave Pleternice.

Iz osvrta Domagoja Katića može se zaključiti da su ga iznošenja, po njemu, nekih netočnih informacija, duboko povrijedile jer da nije tako ne bi se on na taj način oglasio i javno progovorio.

Uzimamo si za pravo ocijeniti intetesantim što je napisao Domagoj Katić i u cijelosti prenijeti što i činimo.

Svi smo mi eksperti u nečemu, samo je potrebno pronaći u čemu. Međutim oporba je uvijek ekspert u svemu. Tako danas imamo priliku čitati o projektu aglomeracije, vrijednom 180 milijuna kuna koji je predmet sprdnje od strane naše pleterničke oporbe.

Teško je uopće prognozirati kada će krenuti projekt te veličine koji ne ovisi o tebi već o stotinu drugih faktora.

Međutim, u želji da se prosipa populizam trenutačno gradsko vodstvo se želi prikazati nesposobnim. Navedimo samo kako je trenutačno u provedbi nekoliko ogromnih projekata o čijoj važnosti u gospodarstvu sam već pisao. Toliko o tome da smo nesposobni. Kao i uvijek, temeljem činjenica idemo to demantirati. Dakle, projekt je kroz sve ovo vrijeme bio jedan od glavnih prioriteta te se tako i odnosimo prema njemu.

Ovakvi projekti u pravilu se pripremaju godinama i ovise o daleko više stvari, ljudi, politike, koordinacije, strateških dokumenata, procedura, a ne samo o 6+2 zaposlenih ljudi u gradskoj upravi.

Projekt se npr. proteže na preko 450 privatnih i oko 150 državnih parcela čime želim ukazati na to da je ogroman posao samo u rješavanju imovinsko pravnih odnosa. S druge strane donedavno smo imali Vladu pod vodstvom partije koja je htjela kanalizaciju pumpat uzvodno u Požegu na pročistač zatim pustit to u Orljavu koja prolazi kroz Pleternicu (logično do bola). Nažalost morali smo čekat da odu pa da zajedno sa sobom ponesu tu iznimno genijalnu ideju. Međutim i to je oduzelo dio vremena. Zapravo da skratim, o opsegu projekta dovoljno govori iznos od 180 milijuna kuna koji je potreban za njegovu realizaciju. Iznos je osiguran, projekt ide. Svi smo na portalima i fejsu i vjerujem da smo negdje naletjeli na tu informaciju.

Osvrnimo se sad malo na onaj dio tko komentira taj projekt. Kažu nije važno što se kaže nego tko kaže, u politici to ne vrijedi. Nesposobnost se uvijek pravda lažima, a oporba je vazda kontra svega.

Osnovna škola fra Kaje Adžića pod vodstvom sadašnjeg lidera pleterničke oporbe je dobila super projekt uređenja dvorišta područne skole u Kuzmici. Projekt je vrijedan 14.200 kuna te je u njemu između ostalog definirano postavljanje sjenice. Taj projekt je 0,0078% vrijednosti projekta aglomeracije/kanalizacije. S obzirom da sam danas fotografirao kako u očima oporbe izgleda završen projekt sjenice htio sam svoj ushit podijelit s vama. Meni osobno ta sjenica izgleda kao ova ideja da pumpamo kanalizaciju u Požegu na pročistač. Ili čak recimo da cijevi za kanalizaciju postavimo okomito u zemlju, a ne vodoravno. Ali sto ja znam. Sjenica bez krova je novi hit.

Šalu na stranu. Postavimo par ozbiljnih pitanja. Tko je odobrio završno izvješće projekta koji je završio u svibnju 2017.? Za što su utrošeni novci predviđeni za izradu sjenice jer za sjenicu očito nisu? I zašto netko ima hrabrosti komentirati oko višemilijunskih projekata kad nije u stanju postavit krov na sjenicu godinu dana.

I još jedna zanimljiva činjenica. Kada bi se dinamikom izgradnje sjenice radio projekt kanalizacije trebalo bi 12.977 godina i još ne bi bio gotov.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88