Što se to događa u Pleternici? Gradonačelnica mahnito razvaljuje grad!?

Autor: D.K.

blankPLETERNICA – Tko god ovih dana prođe užim središtem Pleternice s pravom se pita što se to događa. Radni strojevi i buka bagera, stvaraju dojam, ali i potvrđuju da je Pleternica veliko gradilište. Kino dvorana, zgrada buduće srednje škole, prostor budućeg trga, radovi u koritu rijeke Orljave, dovršetak radova u gradskom parku, brana….

blankNismo išli dalje od 300 metara kruga zračne linije jer nam se i to pomalo čini previše. Sve to što smo nabrojali u postupku je rekonstrukcije ili izgradnje. Neki će se pitati je li to potrebno, zbog čega to, kome sve to treba… Dok smo fotografirali radove susreli smo neke sugrađane koje smo pitali kako ocjenjuju sve to što se radi. Dok nam je jedna gospođa rekla i treba da se nešto radi, jedan stariji gospodin kratko je prokomentirao da on u toj danas-sutra ljepoti i blagodatima neće uživati, ali se raduje što će njegova djeca i unučad. Susreli smo i kritičare od kojih nam je jedan, možda s pravom rekao, a što će nam sve to kad nam mladost seli i odeseljava, odlaze nam cijele obitelji.

blankSvatko ima pravo bilo što reći i komentirati, nešto hvaliti ili kuditi poput nekih koji nalaze zamjerke u velikom broju gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Točno je da neki gradovi ili općine služe sami sebi. Neki od njih nemaju dovoljno financijskih sredstava da servisiraju sami sebe, a kamoli da krenu u realizaciju nekih značajnijih investicija. Sve to što smo nabrojali nikako se ne odnosi na grad Pleternicu ni druge gradove i općine u Požeško-slavonskoj županiji. Slobodno se može reći da Požeško-slavonsku županiju nije uhvatila letargija i nemoć. Brojni su primjerni da naše jedinice lokalne samouprave svim snagama traže novac za projekte i dobivaju ga u čemu, htjeli to neki priznati ili ne, prednjači Pleternica što se naposljetku i vidi iz dosad brojnih odrađenih projekata, ali i onih koji su u tijeku. Tu su i oni za koje je dokumentacija pripremljena i čeka raspisivanje natječaja.

blankSvi radovi u Pleternici koji su odrađeni i koji su u tijeku   financiraju se sredstvima EU i naših ministarstava. Svi ti radovi, ma što god tko tvrdio, osiguravaju radna mjesta i povećavaju stabilnost domaćih građevinskih tvrtki u kojima rade naši radnici i primaju redovite plaće.

No, vratimo se na “mahnitost” pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić koja “ruši i ne pita”. Ona ruši gradi i ne pita jer na razne načine sa svojim suradnicima uspijeva doći do sredstava EU tako da grad Pleternicu to ništa ne košta, a ono što je najvažnije istaknuti da neće danas sutra sve to odnijeti sa sobom na svojim leđima. Sve će ostati u Pleternici i Pleterničanima. Njen primjer prate i druge njene kolege, gradonačelnici i načelnici, neki s malo više uspjeha u povlačenju EU sredstava, a neki s malo manje, ali da pomaka i investicija ima kako u Požegi, Kutjevu i Brestovcu, tako i Velikoj, Kaptolu, Jakšiću i Čaglinu.  

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića