Što poručuje don Mario Matković kolegi župniku iz Gradišta pokraj Županje? “Klekni u suzama pred njima, poljubi ih i ispričaj se iskreno obitelji”

….Slučaj svećenika iz Gradišta pokraj Županje, koji je odbio pričestiti prvopričesnika Adama s ostalom djecom, zgrozio je cijelu Hrvatsku. Međutim, Adam je ipak primao pričest s ostalom djecom.

Što je kolegi svećeniku, župniku u Gradištu pokraj Županje, poručio don Mario Matković župnik iz Žrnovnice, pročitajte u cijelosti:

Dragi brate u Kristu, znam da te nitko nemože prisiliti na ovo, čak ni biskup jer možeš reći pastoralni razlozi a ja mu ne uskraćujem sakramente samo u drugo vrijeme..
Ali znaj brate u Okrugu bivšoj župi imao sam prvopričesnika sa težim oblikom autizma, negovi krici i nekontrolirane geste tijekom obreda za mene su bile izraz i krik Božije ljubavi. ……
Znaj brate Krist je umro i uskrsnuo i za te anđele i ljubi ih više nego mene i tebe. ..
Zato postani svjestan ako si njih unesrećio Kristovo srce si ranio…..
Volio bi da ti ovo prezentiraju fejs prijatelji ako su u blizini da znaš…
Neznam jeli sv. Pričest prošla, ako nije kleni ispred njih poljubi ih i neka budu pričešćeni u redovitom obredu, ako je prošla učini isto kelkni pred njima poljubi ih jer su oni znak Božije ljubavi.
Nemoj misliti da si ponižen i pobjeđen, klekni u suzama pred njima , poljubi ih i ispričaj se iskreno obitelji, jer ćeš jedino tako Kristovo srce koje si ranio zacijeliti…

Pozdrav u Kristu DON MARIO MATKOVIĆ župnik Žrnovnice

/Foto: FB don Mario Matković/

0 Comment