Gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Jesam li izvršio duševnu inventuru?

Autor: D.K.

POŽEGA – Današnjim danom ulazimo, kako to mnogi nazivaju u milosno vrijeme, u dane iščekivanja, Došašće za koje se slobodno može reći da je to vrijeme radosne nade ali i obećanja s Božje strane i ispunjenja obećanog. To je vrijeme iščekivanja i odgovora s naše strane. Ovo vrijeme Bog nam dariva i ono je za nas vrijeme spasenja. Možemo s pravom reći da je naš život jedno veliko došašće, iščekivanje Krista. Došašće je vrijeme duhovnog promišljanja, vrijeme priprave za Božić, vrijeme naše duševne inventure. Priznajmo da smo grješnici i da nam je potrebno oproštenje i obraćenje. Došašće je vrijeme za okaja­vanje I ispovijedanje grijeha te otvaranje našega srca Isusu, našemu Spasitelju. Došašće je vrijeme u kojem trebamo učiniti ono što je učinila Linda Marshall, odrekla se grijeha i dvostrukoga života te pristala uz Boga i rekla „Gospodine Bože, ja izabirem Tebe!

Došašće je vrijeme u kojem svi kršćani trebaju duboko udahnuti i reći: Bože, Tebe sam izabrao, s Tobom želim koračati u svom životu, s Tobom želim dijeliti svoje dane na zemlji. U ovom vremenu svi se trebamo upitati, gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Ako znamo gdje smo, onda blago nama; ako znamo što smo, još više blago nama; ako znamo da naš život vodi u vječnost ali preko križa, onda smo već blaženi. U Došašću slavimo Isusov dolazak k nama, njegov dolazak u naša srca. Isus kuca na vrata našega srca i želi u njemu boraviti. Došašće je vrijeme u kojem trebamo duboko udahnuti te reći: Bože, ja sam izabrao Tebe.

Kršćanski nauk govori kako Isus želi biti sa svakim čovjekom te mu pokazati pravi put u život. Zato treba dopustiti Isusu da uđe u svako srce. Ovo vrijeme Došašća nas zove da dođemo k sebi i da bi Isus mogao doći k nama u svakom trenutku života, ali i na kraju vremena, kada naše vrijeme bude pri kraju i Krist dođe k nama u svojoj slavi, da zauvijek budemo s njim i tako bude ispunjenje naše žarke čežnje i želje. Svi želimo spasiti dušu! To bi trebala biti naša životna zadaća. To mora biti plod našega svakodnevnog nastojanja, rada i naše brige! To je najglavnije.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek