Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Jesam li izvršio duševnu inventuru?

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Jesam li izvršio duševnu inventuru? Požega.eu | Gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Jesam li izvršio duševnu inventuru?

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDPOŽEGA - Današnjim danom ulazimo, kako to mnogi nazivaju u milosno vrijeme, u dane iščekivanja, Došašće za koje se slobodno može reći da je to vrijeme radosne nade ali i obećanja s Božje strane i ispunjenja obećanog. To je vrijeme iščekivanja i odgovora s naše strane. Ovo vrijeme Bog nam dariva i ono je za nas vrijeme spasenja. Možemo s pravom reći da je naš život jedno veliko došašće, iščekivanje Krista. Došašće je vrijeme duhovnog promišljanja, vrijeme priprave za Božić, vrijeme naše duševne inventure. Priznajmo da smo grješnici i da nam je potrebno oproštenje i obraćenje. Došašće je vrijeme za okaja­vanje I ispovijedanje grijeha te otvaranje našega srca Isusu, našemu Spasitelju. Došašće je vrijeme u kojem trebamo učiniti ono što je učinila Linda Marshall, odrekla se grijeha i dvostrukoga života te pristala uz Boga i rekla „Gospodine Bože, ja izabirem Tebe!

Došašće je vrijeme u kojem svi kršćani trebaju duboko udahnuti i reći: Bože, Tebe sam izabrao, s Tobom želim koračati u svom životu, s Tobom želim dijeliti svoje dane na zemlji. U ovom vremenu svi se trebamo upitati, gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Ako znamo gdje smo, onda blago nama; ako znamo što smo, još više blago nama; ako znamo da naš život vodi u vječnost ali preko križa, onda smo već blaženi. U Došašću slavimo Isusov dolazak k nama, njegov dolazak u naša srca. Isus kuca na vrata našega srca i želi u njemu boraviti. Došašće je vrijeme u kojem trebamo duboko udahnuti te reći: Bože, ja sam izabrao Tebe.

Kršćanski nauk govori kako Isus želi biti sa svakim čovjekom te mu pokazati pravi put u život. Zato treba dopustiti Isusu da uđe u svako srce. Ovo vrijeme Došašća nas zove da dođemo k sebi i da bi Isus mogao doći k nama u svakom trenutku života, ali i na kraju vremena, kada naše vrijeme bude pri kraju i Krist dođe k nama u svojoj slavi, da zauvijek budemo s njim i tako bude ispunjenje naše žarke čežnje i želje. Svi želimo spasiti dušu! To bi trebala biti naša životna zadaća. To mora biti plod našega svakodnevnog nastojanja, rada i naše brige! To je najglavnije.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.