Stipendisti grada Požege

Autor: D.K.

stipendisti 2014POŽEGA– Slobodno se može reći da je današnji dan “svečanost”,  za naše studente koji su odabrani kao stipendisti grada Požege u akademskoj 2013/2014. godini.

U Gradskoj su vijećnici uručeni ugovori o stipendiranju onim studentima koji su sa područja grada Požege i koji studiraju izvan mjesta svog prebivališta. Prema prethodno utvrđenim kriterijima, sukladno pravilniku, na prijedlog Povjerenstva  za dodjelu stipendija grada Požege gradonačelnik je donio odluku o stipendiranju 12 studenata te odluku za 5  izvanrednih stipendija. Iznos mjesečne stipendije je 850 kuna što je velika pomoć onima koji su na temelju više kriterija dobili najveći broj bodova.

Ugovori o stipendijama potpisani su od strane grada Požege za lijedeće; Romario Vijačkić iz Požege, 1.godina na Strojarskom Fakultetu u Slavonskom Brodu, Zoran Jekić iz Mihaljevaca, 1.godina na studiju Hrvatskog jezika, književnosti i povijesti u Osijeku, Matea Balen iz Požege, 4.godina, studij Hrvatskog jezika i književnosti, Matej Čarapina iz Alaginaca, 1. godina na Strojarskom fakultetu u Zagrebu, Margita Ivanković, 1.godina na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Marijana Šijan, 4.godina, Studij defektologije u Tuzli, Ana Adžić iz Požege, 3.godina, Studij sestrinstva, Matej Masjar iz Požege i Tea Mršićiz iz Novog sela, oboje 1.godina na PMF-u u Zagrebu, Monika Ester iz Požege, 4.godina na Filozofskom fakultetu,  Milan Filić iz Požege, 5.godina na Muzičkoj akademiji te Marijan Mautner iz Bankovaca, 3.godina na Studiju računarstva u Osijeku.

Za pet izvanrednih stipendija ugovori se potpisuju sa slijedećim studentima; Hana Vulić iz Požege, 3.godina Studija dentalne medicine, Domagoj Berić iz Požege, 2.godina na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, Stjepan Bošković iz Požege, 1.godina na Studiju fizike u Osijeku, Eva Cigić iz Požege, 3.godina na Muzičkoj akademiji i Viktorija Bilobrk iz Požege, 1. godina na Veleučilištu u Slavonskom Brodu.

Ugovore je stipendistima uručio gradonačelnik grada Požege Veran Neferović uz kojeg su bili njegov savjetnik prof.dr.sc. Borislav Miličević, inače sveučilišni profesor, te predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Slaven Paponja.

U pozdravnom govoru gradonačelnik Neferović naglasio je da će pokušati olakšati studentsku godinu i pokušati pronaći način povoljnijeg smještaja za sve studente koji studiraju izvan grada Požege. Tu se posebice misli na one studente koji ne uspijevaju dobiti mjesto u studentskim domovima. Stipendistima se obratio i savjetnik gradonačelnika profesor Miličević poželivši svima njima uspjeh u školovanju s nadom da će se nakon studiranja vratiti u grad Požegu sa stečenom diplomom kako bi svojim doprinosom pomogli gradu kako u gospodarskom tako i u društvenom razvoju.

U ime studenata, stipendista, obratio se i riječi zahvale uputio Romario Vijačkić inače student 1. godine na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu.

Više iz kategorije