STIGAO ASFALT: Nakon naših brojnih pisanja brodski cestari konačno asfaltom povezali Bučje i Lovčić!

Autor: Jelenko Topić

Žitelje Bučja, Zagrađa, Drenovca i okolnih sela pleterničkog kraja zasigurno je razveselilo povezivanje asfaltom dvije susjedne županije još jednom prometnicom.

Naime, Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije, nakon višekratnih pisanja portala pozega.eu kroz nekoliko proteklih godina, financirala je radove na modernizaciji posljednje dionice na tom potezu točnije od Bučja ka Lovčiću u općini Brodski Stupnik. Podsjetimo asfaltiranje te ceste najavljivano je od 2015. godine, te godinama prolongirano, a eto ove godine je cijela prometnica zgotovljena.

Kako smo pisali u srpnju ove godine Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije, u Planu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta za 2022. godinu, predvidjela je za radove izdvojiti 6,6 milijuna kuna. No, izmjenama tog Plana iznos je povećan za gotovo tri milijuna kuna.

– U trenutku izrade prijedloga Izmjena i dopuna plana održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije, imamo 36,492 kilometara županijskih i lokalnih cesta bez asfaltnog zastora – pojasnili su iz ŽUC-a ovogodišnja ulaganja.

Bilo kako bilo preostali makadamski kolnik na toj cesti dužine 1250 metara prekriven je crnom asfaltnom masom pa je sada znatno olakšano prometovanje ka Brodskom Posavlju što će mnogima skratiti vrijeme putovanja u taj kraj pogotovo ka naseljima bliže rijeci Savi.

Nećemo si pripisivati nikakve zasluge za ubrzavanje tih radova, jedino što očekujemo da nas pozovu na svečano otvorenje ceste, naravno ako uopće bude organizirano! Ako to ne bude sada, možda će se upriličiti pred neke izbore!

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot