Štićenici Doma za odrasle osobe Ljeskovica Požežanima ponudili božićne ukrase koje izrađuju na radionicama

Autor: V.P.

POŽEGA – Korisnici i terapeuti Doma za odrasle osobe iz Ljeskovice, tijekom godine, a posebno u predblagdanske dane na svojim radionicama izrađuju nakit, suvenire, poklone, aranžmane i druge blagdanske ukrase. Do sada su nekoliko godina sudjelovali sa svojim štandom na Katarinskom sajmu u Slav. Brodu, a od ove godine odlučili su to isto ponuditi i Požežanima. Ovih dana oni će na štandu u pješačkoj zoni grada Požega, ponuditi sve što su proizveli na svojim radionicama.

Rada Matoš, ravnateljica Doma za odrasle osobe Ljeskovica

 – Do sada smo imali lijepa iskustva u nastupu na Katarinskom sajmu, te na Božićnom sajmu u Požegi, a sada želimo već i prije blagdana ponuditi naše proizvode u našoj županiji. Prezentirat ćemo sve radove naših korisnika, posebno za blagdane i prije adventa, za koji imamo adventskih vijenaca sa svijećama, te vijenaca za ulazna vrata i prigodnih aranžmana. Na štandu će zajedno s terapeutima korisnici sami prodavati ukrase i nakit – istakla je ravnateljica doma, Rada Matoš, dipl. soc. radnik, koja se posebno zahvaljuje gradu Požegi koji im je odobrio mjesto i štand potpuno besplatno, što je za njihovu ustanovu posebno bitno.

 – Nama je posebno bitno da upoznamo ovim nastupom našu širu javnost, da naši korisnici jesu bolesni ljudi, no da ih ne treba gledati s nekom predrasudom. Na taj način kroz njihov rad i njihove aktivnosti mi razbijamo i stigmu psihičkih bolesti. Ovo je za sve jedna pozitivna priča i mi smo kao i oni građani ove zajednice – zaključuje ravnateljica Matoš, koja je zajedno s korisnicima i terapeutima na štandu u pješačkoj zoni grada Požege ponudila Požežanima veliki broj blagdanskih aranžmana za njihove domove.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »