Statue „Sv. Florijan“ za doprinos vatrogastvu primili Mile Pavičić, Milan Tomaš i Zlatko Ciganović

Autor: Jelenko Topić

ALILOVCI – Novi Upravni i Nadzorni odbor dobilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Alilovci na 34. godišnjoj skupštini koja je bila izborna, te je za predsjednika izabran Ivan Kmetić, zamjenika Miroslav Bartolović, tajnika Igor Ciganović i zapovjednika Zlatko Ciganović.

-Imali smo dva požara, jednu tehničku intervenciju, te radnu akciju saniranja krovišta nakon nevremena, a društvo ima 216 članova od čega je 84 izvršujućih, 24 pomlatka i 103 podupirajućih – kazao je u izvješću o radu tajnik DVD Alilovci Igor Ciganović, a u programu rada uz obuku, preventivni rad i osposobljavanje predviđaju nabavku opreme. Dosadašnji predsjednik društva Mile Pavičić, koji je to bio kroz tri mandata zahvalio se na suradnji, te je on zajedno sa Milanom Tomašem i Zlatkom Ciganović dobio statuu „Sv. Florijan“ za osobit doprinos razvoju vatrogastva.

-Ovo društvo je štedljivo, novo rukovodstvo je pomlađeno, a stariji će zasigurno pomoći- rekao je u pozdravnoj riječi Josip Soudek, zamjenik načelnika kaptolačke općine uz kojega je bio predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac. Pozdravne su riječi još uputili Zvonko Jurić, predsjednik VZ Požeštine, Tihomir Šmitpeter, predsjednik DVD Kaptrol, te Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije i drugi.

-Županija je danas u puno boljem stanju no ranije jer se odgovorno posluje i traže rješenja za ulaganja,davali smo potporu vatrogastvu što slijedi i dalje, a razina opremljenosti vatrogastva je zadovoljavajuća tako da sve ovisi o ljudima – istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović odavši priznanje ovdašnjim vatrogascima za plodan rad.

Uručene su diplome za zvanja u  vatrogastvu, te spomenice: za 30 godina u vatrogastvu je dobio Mario Larva, te za 10 godina Zrinko Miletić i Matija Ciganović, a uručili su ih zapovjednik Vatrogasnog centra Kaptol Josip Svoboda i Zvonko Jurić.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot