Požega.eu

SRP izlazi na izbore sa listom za Županijsku skupštinu

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | SRP izlazi na izbore sa listom za Županijsku skupštinu Požega.eu | SRP izlazi na izbore sa listom za Županijsku skupštinu

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko TopićPOŽEGA – Ekonomska situacija u zemlji, lokalni izbori, te druge aktualnosti bile su teme prve konferencije za novinare novoizabranog predsjednika Socijalističke radničke partije(SRP) na državnoj razini Vlade Bušića, koji inače živi u Požegi, a njome je obilježena 20-obljetnica osnivanja stranke.

-Model privatizacije započet 90-tih nije problem tranzicije već preustroj u neoliberalni kapitalizam ili u sve podređeno interesu privatnog kapitala i akumulacije tog kapitala za njegove vlasnike- kazao je Bušić i dodao da  je „Agrokor“ ogledni primjer rušenja tog sustava pri čemu to Vlada RH pokušava riješiti socijalističkim mjerama spašavanja što je neustavno, a pri tomu nitko ne pita one koji stvaraju kapital tj. porezne obveznike. Stoga traže reviziju pretvorbe. Upozorio je i na obilježavanje stradanja u Jasenovcu.

-Vjerodostojnost vladajućih pada na organizaciji komemoracije i jedne postavljene ploče jer su svi zakoni dovoljni da se taj problem riješi,a osnivanjem Povjerenstva za suočavanje s prošlošću vladajući čine novi pogrešan korak jer se potrebno suočiti sa sadašnjošću i budućnošću- ističe Bušić i postavlja pitanje ulaska u NATO bez referenduma pri čemu sada hrvatski vojnici odlaze u zemlje koje su nam do jučer bile prijateljske!

Najavio je izlazak SRP- a na lokalne izbore u svim županijama i većim gradovima gdje će imati svoje liste. Tako će u Požeško-slavonskoj županiji imati čistu za Županijsku skupštinu, no ne i za izvršne funkcije.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.