SRP izlazi na izbore sa listom za Županijsku skupštinu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Ekonomska situacija u zemlji, lokalni izbori, te druge aktualnosti bile su teme prve konferencije za novinare novoizabranog predsjednika Socijalističke radničke partije(SRP) na državnoj razini Vlade Bušića, koji inače živi u Požegi, a njome je obilježena 20-obljetnica osnivanja stranke.

-Model privatizacije započet 90-tih nije problem tranzicije već preustroj u neoliberalni kapitalizam ili u sve podređeno interesu privatnog kapitala i akumulacije tog kapitala za njegove vlasnike- kazao je Bušić i dodao da  je „Agrokor“ ogledni primjer rušenja tog sustava pri čemu to Vlada RH pokušava riješiti socijalističkim mjerama spašavanja što je neustavno, a pri tomu nitko ne pita one koji stvaraju kapital tj. porezne obveznike. Stoga traže reviziju pretvorbe. Upozorio je i na obilježavanje stradanja u Jasenovcu.

-Vjerodostojnost vladajućih pada na organizaciji komemoracije i jedne postavljene ploče jer su svi zakoni dovoljni da se taj problem riješi,a osnivanjem Povjerenstva za suočavanje s prošlošću vladajući čine novi pogrešan korak jer se potrebno suočiti sa sadašnjošću i budućnošću- ističe Bušić i postavlja pitanje ulaska u NATO bez referenduma pri čemu sada hrvatski vojnici odlaze u zemlje koje su nam do jučer bile prijateljske!

Najavio je izlazak SRP- a na lokalne izbore u svim županijama i većim gradovima gdje će imati svoje liste. Tako će u Požeško-slavonskoj županiji imati čistu za Županijsku skupštinu, no ne i za izvršne funkcije.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek