Sredstva za manifestacije knjižnične djelatnosti dobivaju Gradska knjižnica Požega i Narodna knjižnica Kutjevo

Autor: Jelenko Topić

Ministarstvo kulture i medija objavilo je iznose ovogodišnjih potpora za knjižnična djelatnost i to za Akcije i manifestacije knjižnične djelatnosti. 

Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu, za programsko područje knjižnične djelatnosti, pristiglo je 418 prijava, od kojih je za financiranje odobreno 388 programa.
 
Na temelju obveznih godišnjih financijskih izvješća, koja sukladno ugovorima o financiranju Ministarstvu kulture i medija dostavljaju korisnici, izvješća županijskih matičnih službi koja ujedinjuje Matična služba za narodne knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te statističkih podataka prikupljenih iz Sustava jedinstvenoga elektroničkog prikupljanja statističkih podataka o poslovanju knjižnica, Služba za arhivsku i knjižničnu djelatnost analizirala je poslovanje svih narodnih knjižnica, te cjelokupne knjižnične djelatnosti u području narodnih knjižnica kao podlogu za kriterije vrednovanja programa pristiglih na Poziv za predlaganja programa javnih potreba u kulturi za ovu godinu.

Tako će Gradska knjižnica Požega dobiti potpore u ukupnom iznosu od 9,5 tisuća kuna i to za svoje projekte Biti umirovljenik, Knjiga svaki dan, Škola roditeljstva, te Čitam i pišem, dok će Narodna knjižnica i čitaonica Kutjevo za soj projekt Knjiga- autor-publika dobiti tri tisuće kuna.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek