Sredstva dobivaju Gradsko kazalište, Gradski muzej, knjižnice u Požegi, Pleternici i Kutjevu, te radionica I. Lončar

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / ZAGREB – Nakon raspisanog natječaja na razini Ministarstva kulture RH donijeta je odluke o sufinanciranju programa kulturnih institucija i udruga tijekom 2018. godine.

U kategoriji suvremenog plesa i pokreta Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege dobit će 50 tisuća kuna od čega je 20 tisuća za Požeški plesokaz, te ostatak za četiri predstave.

Gradskom kazalištu Požega pripast će pet tisuća kuna u oblasti kazališnog amaterizma, a to je namijenjeno za pripremu predstave „Ivica i Marica“.

U muzejskoj djelatnosti Gradski muzej Požega primit će 50 tisuća kuna za ciklus gostujućih izložbi, te restauraciju i konzervaciju tekstilnih i drvenih predmeta na etnološkom odjelu.

U oblasti knjižničke djelatnosti na područje Požeško-slavonske županije stići će 370 tisuća kuna od čega Gradska knjižnica i čitaonica Požega dobiva 240 tisuća za nabavnu knjižne građe, te za istu namjenu Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica 50 tisuća i Narodna knjižnica Kutjevo 20 tisuća kuna. Pokraj toga požeška će knjižnica dobiti dodatnih šest tisuća kuna za svoje dvije akcije.

Neki zahtjevi su odbijeni. Među ostalima to su u oblasti manifestacija Udruga mažoretkinja grada Pleternice, Plesna radionica Ilijane Lončar i Gradsko kazalište Požega(za pripremu još dvije predstave).

Uskoro se očekuje i raspodjela novca za kulturni amaterizam gdje su se na natječaj također javile udruge ovoga kraja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: