Spremaju li županica Jozić i gradonačelnik Glavić “zahvalnost” uhljebima s putokazom izlaza odakle su došli!!!???

Autor: D.K.

Sve nam se više javlja naših čitatelja ukazujući na svima poznati “javašluk” pri zapošaljavanjima bez ikakvih kriterija i potreba kako u gradskim tako i županijskim tvrtkama, ustanovama i institucijama. Zapošljavalo se po stranačkom ključu jedne političke struje vladajuće stranke, a neki bi rekli po “babi i stričevima”. Kupovala se time lojalnost i (ne)mir, izmišljala radna mjesta, birao se novi namještaj i udobne stolice na kojima danas sjede oni koji optetećuju kako gradski tako i županijski proračun. Dijelili su se nerazumni koeficijenti za plaće, šetalo se i “šepurilo” po gradu za vrijeme radnog vremena, ispijale kave na terasama ugostiteljakih objekata istovremeno prkoseći onima koji su pakovali svoje kofere i odlazili iz grada i županije trbuhom za kruhom tamo negdje u tuđinu kako bi zaradili za koricu kruha svojoj obitelji i da su tu bahatost pojedinaca ne gledaju svojim očima.
Zar toga više nije dosta i previše. Svi oni razumni će se složiti da se treba razumnije i racionalnije ponašati, oprezno, s razlogom i po nekim kriterijima zapošljavati, bez prethodno namještenih i prilagođenih natječaja.
U ovom članku se nećemo osvrtati na članstva u nadzornim odborima, upravnim i drugim vijećima u kojima naknade za (ne)rad nisu beznačajne.
Vratimo se na uhljebe koji uredno primaju plaću ne vodeći brigu iz kojeg će se to “financijskog konta” njima isplatiti, uredno i na vrijeme najkasnije do petog u mjesecu. Ne daj Bože kasnije!
Po tom pitanju ne može se reći da aktualni gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić nije nešto poduzeo. Više je samozatajno odradio značajnijih kadrovskih poteza i na kulturan način zahvalio na dosadašnjem (ne)radu u gotovo svim njegovim ustanovama kojima je osnivač, a prema nekim najavama sve je spremno i u gradskim tvrtkama da se isto učini.
Za županicu Jozić se ne može reći da je nešto konkretno poduzela. Prije bi se reklo da nešto za javnost pokušava ali bez vidljivih mjera i poteza. Možda “novinar” potpisnik ovih pisanih redaka griješi ali vrijeme će sve pokazati.
Bilo kako bilo pokušavamo napraviti temeljitiju analizu uhljeba i jasnije dočarati javnosti što se sve “iza brda valja”, tko je još uvijek, gdje i na kojem (ne)potrenom mjestu zaposlen, s naglaskom da je uhljebljen bez javnog natječaja makar su kao takvi i kad su bili objavljivani gotovo uvijek “naštimavani” za stranačku “vojsku”.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88