Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

ŠPORTSKO-RIBOLOVNA UDRUGA „KLEN“ IZ BRESTOVCA Dobra suradnja s Općinom, mjesnim društvima i klubovima

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prije dvadesetak godina Športsko-ribolovna udruga „Klen“ iz Brestovca je uz pomoć Općine obnovila zapušten ribnjak, postavljeni su piloni za zaštitu ribnjaka, izgrađena je nadstrešnica i postavljene sjenice, a prije pet godina izgrađen je suvremerni ribički dom. Udruga ima šezdesetak članova, a prema riječima predsjednika Ivice Đurčevića, u ribnjaku se od vrsta riba nalaze šaran, smuđ, amur i babuška. 

-Aktivno sudjelujemo na pojedinim općinskim manifestacijama, a odlazimo i na druge izvan mjesta. Organiziramo na prostoru našega ribnjaka „Brestovačku fišijadu“, gastronomsko-turističku manifestaciju koja će ove godine biti održana 29. svibnja, a treća je po redu.  Imamo dobru suradnju s Općinom Brestovac koja nam pruža godišnju financijsku pomoć. Surađujemo s pojedinim mjesnim društvima i klubovima, među kojima su Kulturno-umjetničko društvo „Berda“, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Šahovski klub „Brestovac“, Lovačko društvo „Šljuka“ -naglašava predsjednik te napominje da postižu uspješne rezultate na natjecanjima u Županijskoj ribolovnoj ligi. Dodaje da ove godine planiraju načiniti još jednu nadstrešnicu.

Za ljubitelje pecanja treba napomenuti da su na ribnjaku ŠRU „Klen“ u Starom Brestovcu ribolovni dani petkom, subotom, nedjeljom i praznikom od 6 sati do 21 sat. Cijene dnevnih ribolovnih dozvola su za članove Udruge 5 eura, za članove drugih Športsko-ribolovnih društava 10 eura, a ostali ribiči plaćaju 20 eura. Ribolov je dopušten s dva štapa, a zabranjeno je vraćanje ribe iz čuvarice. Dopušteno je nositi ribu od svake vrste po jednu, a ulovljeni šaran ne smije prelaziti težinu 4 kilograma. Potrebno je istaknuti kako je ovaj ribnjak pod stalnim videonadzorom.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo