Sokolovac se u godini svog jubileja priprema za Dan hrvatskih planinara i Papučke jaglace

Autor: Jelenko Topić
Nakon dvije godine stanke u fizičkom obliku ponovno je održana tradicionalna redovna godišnja skupština Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege i to u slavljeničkom tonu s obzirom na to da Društvo ove godine slavi visoku obljetnicu 125. godina svoga postojanja.Osnovano je daleke 1898. godine na poticaj Julija Kempfa.
Tom prigodom podnesena su brojna izvješća sekcija koja funkcioniraju u Društvu te ostalih tijela. Svi članovi dobili su informacije o radu Društva u protekloj godini, podnesena su izvješća blagajnika, Gospodarskog odbora, Nadzornog odbora, Suda časti, izletničke sekcije, biblioteke Papuk, sekcije vodiča, sekcije Kapavac iz Zakorenja, sekcije Ruševo, te izvješća kroničara Društva i markacističke sekcije.
Kroz proteklu godinu članovi su odradili više od stotinu aktivnosti počevši od izleta, izložbi, promocija, radnih akcija pa sve do humanitarnih aktivnosti. Poseban interes skupštinara je privukao plan i program rada za ovu godinu s financijskim planom koji je po sadržaju svake godine sve bogatiji i raznovrsniji. S obzirom na velikoj broj odrađenih aktivnosti, izleta i akcija te kvalitetan program rada sva izvješća i planovi na skupštini su jednoglasno usvojena. Podršku radu Sokolovca su dali zamjenik požeškog gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević, predsjednik Slavonskih planinara Otmar Tosenberger, delegacija PD Klikun iz Pleternice i drugi.
Predsjednik Sokolovca Bruno Horvat je najavio da je društvo počelo s pripremama za najveću planinarsku manifestaciju 41. Papučke jaglace, te organizaciju Dana hrvatskih planinara u Velikoj kojoj su domaćini.
 Na kraju Skupštine najzaslužnijim članovima Društva dodijeljena su priznanja. Obitelj Mitrić iz Slavonskog Broda dobila je priznanje za uređenje planinarskog doma, a Ivana Šljerić i Hrvoje Mikolčević su dobili Spomen plaketu za izniman planinarski pothvat na Velebitu. Najveće priznanje Društva Stjepan Lovrić – Stipa primili su Silvija i Ratimir Čajka za niz uspona na svjetske vrhove, te pohod na najviši vrh Afrike.
Nakon skupštine uslijedilo je druženje do ranih jutarnjih sati. Sve nazočne je zabavljala grupa Amor iz Požege.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek