Sokolovac organizira Planinarsku školu za građane i svoje članove

Autor: Jelenko Topić

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege priprema besplatnu Opću planinarsku školu za svoje članove, te sve zainteresirane građane. Pozvali su da se članovi i zainteresirane  građani koji žele nešto naučiti o planinarstvu, te zakoračiti u svijet planina i prirode da se pridruže. Predviđena je obrada tema kao što su povijest planinarstva, planine Požeštine i Hrvatske, najviši vrhovi po regijama i planine svijeta, zatim Geopark prirode Papuk, planinarska oprema i njeno korištenje, priprema za odlazak u planinu, poznavanje planina, kretanje u planinama i planinarska etika, boravak i opasnosti u planinama, orijentacija u prirodi, te moguće ozljede i prva pomoć u planini.

Pozvali su sudionike da prođu predavanja zbog vlastite sigurnosti kretanja i boravka u planinama. Predavanjima su zanimljiva i iz osobnih  iskustva predavača. Posebno će biti riječi o Geoparku Papuk, a predavač je izniman gost, planinar i veliki poznavatelj Miroslav Mesić a svoje veliko iskustvo o planinarenju će nam iznijeti i Dražen Mlinarić, član Hrvatske gorske službe spašavanja, te ostali iskusni planinari.
Prijave se primaju do 7. ožujka ove godine na email hpd.sokolovac@gmail.com ili broj mobitela 098-899080. Voditelj planinarske škole je iskusni vodič i prekaljeni planinar Branimir Bartolović. Organiziranjem navedene škole Sokolovac želi popularizirati planinarenje kod naših građana, a pogotovo kod onih mlađih.
-Planinarenje nije samo hodanje po planinama i osvajanje vrhova već je prvenstveno prijateljstvo, altruizam, čovjekoljublje i domoljublje koje u svojim temeljima razvija ljudske potencijale i osobine – poručili su iz HPD Sokolovac

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88