Šokačka rapsodija ove nedjelje u Zagrebu, a u utorak njen požeški dio nastupa za požešku publiku

Autor: Jelenko Topić

Ove nedjelje 26. ožujka u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19.30 sati održat će se jubilarna 10. Šokačka rapsodija, poznati koncert kojega popularno zovu 100 tamburaša. Uz njih nastupit će posebni vokalni gosti kao što su Amira Medunjanin sa sevdalinkama, Mirko Švenda Žiga sa međimurskim skladbama, a uspješnice pokojnog Krešimira Stipe Bogutovca otpjevat će Vlatka Kopić Tena. Nadalje roker porijeklom iz požeškog kraja Dino Jelusić pjevat će svjetske rok hitove.

Sudionici programa su i folkloraši iz četiriju slavonskih županija među kojima je i KUD Šijaci iz Biškupaca. Od ovog petka tamburaši iz Subotice, Srijemske Mitrovice, Županje, Osijeka, Đakova, Semeljaca, Požege, Slavonskog Broda, Vrbovca, Varaždina i drugih mjesta uključujući i one iz Like su na završnim pripremama za ovaj spektakl.

Ulaznice su rasprodane, a generalna proba je otvorena za javnost. Između generalne probe i koncerta na Trgu Stjepana Radića zaplesat će i zapjevati folkloraši iz Biškupaca, Brodskog Stupnika, Cerne i Čađavice.

Proteklih desetak tjedana za nastup u Zagrebu pripremalo se Požegi i Osijeku među ostalima i tridesetak tamburaša požeškog kraja, a to su najvećim dijelom profesori tambure u Glazbenoj školi Požega i njihovi učenici. Oni su uvježbavali program pod vodstvom Saše Botičkog, voditelja Odjela tambure  Glazbene škole.

Koncert požeškog dijela orkestra Šokačke rapsodije održat će se ovog utorka 28. ožujka u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 19.30 sati. Ulaz se ne naplaćuje.

Foto: Šokačka rapsodija

Više iz kategorije