Snježne padaline uzrokovale više prometnih nesreća, vozači oprez

Autor: D.K.

POŽEGA – S obzirom na snježne padaline, smanjenju vidljivost i pad temperature iz policije upozoravaju sudionike u prometu da je upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano i da je potreban dodatni oprez zbog povećane opasnosti od prometnih nesreća, što potvrđuju događaji prethodnog dana.

U četvrtak, 22. veljače, oko 5.40 sati, u Novim Bešincima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog i teretnog automobila. 35-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njegova vozila na stražnji dio teretnog automobila marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak i prilikom skretanja udesno smanjio brzinu kretanja. Protiv 35-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođene brzine i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Istoga dana, oko 7.15 sati, u Vidovcima, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, u kojoj je došlo do udara bočnog poklopca prtljažnog prostora autobusa u stup nosača prometnih svjetala. Prilikom prolaska autobusa slavonsko brodskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 63-godišnjak pored stupa došlo je do otvaranja istoga i udara u stup. Protiv 63-godišnjaka slijedi prekršajni nalog. (Prije započinjanja vožnje, vozač je dužan zatvoriti i učvrstiti sve pokretne dijelove nadogradnje vozila).

Također u četvrtak, oko 12.30 sati, u Jakšiću dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 31-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, osječkih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njegova vozila na stražnji dio osobnog automobila marke „Hyundai“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 37-godišnjakinja.
31-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog prekršaja neprilagođene brzine.

Istoga dana oko 17.45 sati u mjestu Draga, dogodila sa prometna nesreća nalet osobnog automobila na pješakinju u kojoj je 76-godišnja pješakinja smrtno stradala. 33-godišnji vozač osobnog automobila požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine vozilom je naletio na pješakinju. Protiv 33-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

/Foto: Ilustracija, tportal.hr/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88