Snimke pjesama iz TV Supertona kroz 7,5 godina pregledalo više od 21 milijun ljudi

Autor: Jelenko Topić

Zanimljiv rekord gledanosti odnosno pregleda ovih dana su ostvarile snimke pjesama iz emisije TV Superton Poljoprivredne televizije u Požegi.

Pjesme kroz desetljeća, zaboravljeni hitovi, festivali, generacije tamburaša i bendova samo su dio sadržaja u njihovom programu. Tamburaj je raj za tambure  na internetu odnosno Youtube kanalu isključivo s tamburaškom glazbom.

Podsjetimo navedena emisija se počela emitirati 1994. godine kao Radio Superton, a u njoj je kroz dvadesetak godina nastupilo i uživo sviralo više stotina tamburaških i narodnih sastava iz cijele zemlje. Tijekom tih godina emisija se u različitim razdobljima emitirala na obje požeške radio-postaje. Početkom rada Poljoprivredne televizije ona se preselila na taj medij kao TV Superton, a za nju su svirali glazbeni sastavi iz svih krajeva Hrvatske, te susjedne Mađarske. Najveći dio emisija snimljen je u ambijentu obiteljskog turističkog gospodarstva Zlatni Lug u Donjim Emovcima i Emovačkom Lugu, a pojedine emisije snimljene su na Ergeli Višnjica kraj Slatine, restoranu Schoon blick u Vetovu, gospodarstvu Acin salaš u Tordincima pokraj Vinkovaca i drugdje. Dio emisija čine snimke sa festivala Zlatni glas zlatne doline, Zlatne žice Slavonije, Festival šokačke pisme u Županji i drugi.

Recimo na kraju da su na internetu najposjećenije pjesme Ivanova korita koju izvode Cure iz centra sa više od tri milijuna pregleda, a slijede Cecilija i pjesma Hoću lom sa 1,45 milijuna pregleda, te TS Fijaker sa pjesmom Ode kuća, ode brak sa više od 850 tisuća klikova.

Pjesme iz TV Supertona izrezane kao video snimke prvi put su postavljene na internet tj. Yuotube  29. travnja 2013. godine i za ovih sedam i pol godina zaključeno sa 17. veljačom imaju čak 21.011.286 pregleda, odnosno klikova.

Komentiraj: