Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Smotra kulture i sporta u Požegi: 42. regionalna Domijada učeničkih domova Slavonije /FOTO//

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Smotra kulture i sporta u Požegi: 42. regionalna Domijada učeničkih domova Slavonije /FOTO// Požega.eu | Smotra kulture i sporta u Požegi: 42. regionalna Domijada učeničkih domova Slavonije /FOTO//

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDPOŽEGA- Domaćin ovogodišnjoj 42. regionalnoj Domijadi učeničkih domova Slavonije bio je požeški Đački dom na čelu sa ravnateljem prof. Josipom Matuhom. Domijada, smotra kulture i sporta na jednom mjestu je okupila više od 300 natjecatelja iz sedam slavonskih učeničkih domova.

Prva Domijada održana je u Zagrebu, a od tada je, od sportskih susreta srednjoškolskih đačkih domova, prerasla u manifestaciju koja uključuje i stvaralaštva iz područja kulture, a sudjeluju svi učenički domovi u Hrvatskoj.-Đački dom Požega spremno je dočekao ovo domaćinstvo i uložili smo veliki trud kako bi se natjecanje održalo na najvišoj razini. Drago mi je što je svake godine sve veći broj programa i disciplina i u sportu i u kulturi te djeca mogu pokazati sve ono što su učinila tijekom godine u sklopu slobodnih aktivnosti - naglasio je ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha dodajući kako je požeški Đački dom, uz pomoć osnivača Požeško-slavonske županije, postigao vrhunske standarde te se svrstao među najbolje u državi.-Trenutno je u tijeku energetska obnova doma vrijedna oko milijun i pol kuna. Kvaliteta je potvrđena i velikim brojem učenika pa tako trenutno imamo 112 učenika, a optimalan broj je oko 120 mjesta. Nastojimo ponuditi djeci kvalitetne programe koje obavljaju kvalitetni odgajatelji, a jedan od pokazatelja je svakako i “odmjeravanje snaga” na Domijadi, pri čemu smo uvjereni kako će netko od naših ostvariti plasman i na državnu razinu natjecanja ističe ravnatelj Matuha.

Domijadu je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s kojim je bio i njegov zamjenik Ferdinad Troha, a potporu su došli dati i ravnatelji požeških srednjih škola i gimnazija.-Vidimo u vama mladenački žar i želju za natjecanjem, no važnije od pobjede je prijateljstvo i zajedništvo koje ćete i ovdje doživjeti. Natječete se u kulturi i sportu, i jedno i drugo je važno, kultura kako bi na pravi način predstavljali vrijednosti prostora iz kojeg dolazite, sport kako bi održali zdravlje tijela i snagu za nove izazove. Gledajući vas moram reći i ovo, ne postoji ljepše zemlje od naše domovine, a za njenu ljepotu i slobodu živote su dali i mnogi mladi poput vas. Zato neka ovaj dan bude posvećen vama jer vi ste budućnost ove zemlje, ali neka bude posvećen i njima, jer oni su dali živote kako bi se mi razvijali u slobodi. Uskoro završavate svoje srednjoškolsko obrazovanje i nadam se kako ćete mnogi nastaviti dalje, ali pozivam vas, ostanite u svojoj zemlji, nastavite se razvijati i svoja znanja i mladenački zanos neka bude jamstvo novog razvija naše predivne Slavonije i domovine - naglasio je župan.

Likovna izložba postavljena je u prostoru Đačkog doma dok će se sportska natjecanja odvijat na sportskim terenima uz Đački dom i na Rekreacijskom centru, a umjetnički program u Gradskom kazalištu Požega. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.