Smotra kulture i sporta u Požegi: 42. regionalna Domijada učeničkih domova Slavonije /FOTO//

Autor: D.K.

POŽEGA- Domaćin ovogodišnjoj 42. regionalnoj Domijadi učeničkih domova Slavonije bio je požeški Đački dom na čelu sa ravnateljem prof. Josipom Matuhom. Domijada, smotra kulture i sporta na jednom mjestu je okupila više od 300 natjecatelja iz sedam slavonskih učeničkih domova.

Prva Domijada održana je u Zagrebu, a od tada je, od sportskih susreta srednjoškolskih đačkih domova, prerasla u manifestaciju koja uključuje i stvaralaštva iz područja kulture, a sudjeluju svi učenički domovi u Hrvatskoj.

-Đački dom Požega spremno je dočekao ovo domaćinstvo i uložili smo veliki trud kako bi se natjecanje održalo na najvišoj razini. Drago mi je što je svake godine sve veći broj programa i disciplina i u sportu i u kulturi te djeca mogu pokazati sve ono što su učinila tijekom godine u sklopu slobodnih aktivnosti – naglasio je ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha dodajući kako je požeški Đački dom, uz pomoć osnivača Požeško-slavonske županije, postigao vrhunske standarde te se svrstao među najbolje u državi.

-Trenutno je u tijeku energetska obnova doma vrijedna oko milijun i pol kuna. Kvaliteta je potvrđena i velikim brojem učenika pa tako trenutno imamo 112 učenika, a optimalan broj je oko 120 mjesta. Nastojimo ponuditi djeci kvalitetne programe koje obavljaju kvalitetni odgajatelji, a jedan od pokazatelja je svakako i “odmjeravanje snaga” na Domijadi, pri čemu smo uvjereni kako će netko od naših ostvariti plasman i na državnu razinu natjecanja ističe ravnatelj Matuha.

Domijadu je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s kojim je bio i njegov zamjenik Ferdinad Troha, a potporu su došli dati i ravnatelji požeških srednjih škola i gimnazija.

-Vidimo u vama mladenački žar i želju za natjecanjem, no važnije od pobjede je prijateljstvo i zajedništvo koje ćete i ovdje doživjeti. Natječete se u kulturi i sportu, i jedno i drugo je važno, kultura kako bi na pravi način predstavljali vrijednosti prostora iz kojeg dolazite, sport kako bi održali zdravlje tijela i snagu za nove izazove. Gledajući vas moram reći i ovo, ne postoji ljepše zemlje od naše domovine, a za njenu ljepotu i slobodu živote su dali i mnogi mladi poput vas. Zato neka ovaj dan bude posvećen vama jer vi ste budućnost ove zemlje, ali neka bude posvećen i njima, jer oni su dali živote kako bi se mi razvijali u slobodi. Uskoro završavate svoje srednjoškolsko obrazovanje i nadam se kako ćete mnogi nastaviti dalje, ali pozivam vas, ostanite u svojoj zemlji, nastavite se razvijati i svoja znanja i mladenački zanos neka bude jamstvo novog razvija naše predivne Slavonije i domovine – naglasio je župan.

Likovna izložba postavljena je u prostoru Đačkog doma dok će se sportska natjecanja odvijat na sportskim terenima uz Đački dom i na Rekreacijskom centru, a umjetnički program u Gradskom kazalištu Požega.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek