Smotra dijela članova operativnog sastava DVD-a Požege koji su opremljeni novom opremom /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Vatrogasci Dobrovoljnog društva Požega, njen operativni sastav, opremili su se novim vatrogasnom opremom namijenjenom za gašenje požara na otvorenim prostorima. Većinom mladež, njih 12, koja je prošla edukaciju i osposobljena za operativnog vatrogasca zadužila je novu opremu vrijednu više od 50 tisuća kuna, a smotru operativnog sastava koja je opremljena novim uniformama izvršio je zapovjednik DVD-a Požega Drago Adžić.

Šimun Miletić, predsjednik DVD-a Požega

-Programom za 2016. godinu Upravni odbor DVD-a Požega donio je odluku da u okviru financijskih mogućnosti našu operativnu jedinicu opremimo sa potrebitom opremom radi eventualnih potreba u požarima. Uspjeli smo osigurati nabavku kompletnu opremu za vanjske požare, koja sadrži čizme, hlače, bluzu i kacigu, a nabavili smo i suvremene radio stanice. Za ovu smo opremu utrošili više od 50 tisuća kuna što smo mogli jer smo proveli maksimalnu racionalizaciju i sve troškove sveli na najmanju moguću mjeru kako bi sredstva usmjerili tamo gdje su najpotrebnija. DVD Požega itekako ima potrebu da radi i djeluje uz Javnu vatrogasnu postrojbu i da se uključuje u intervencije u određenim trenutcima i kada se ukaže za to potreba – rekao je Šimun Miletić, predsjednik DVD-a Požega izražavajući ponos na mladež koje ima više od 40 koji su uključena u razna natjecanja na kojima postižu zavidne rezultate.    

Drago Adžić, zapovjednik DVD-a Požega

-Ovdje je jedan dio naših operativaca koji su dobili novu opremu. Moja dužnost kao zapovjednika je držati operativnu spremnost cijele ekipe kako bi uvijek bili u mogućnosti reagirati u svim potrebama. Kao postrojba djelujemo na više polja, radimo sa djecom koja se uče da budu vatrogasci i kako bi u budućnosti imali obučene operativce. U 2016. godini osposobljeno je šest novih osoba koji su postali vatrogascima i jednu vatrogaskinju, dakle njih sedam. DVD Požega trenutno ima oko 40 operativnih vatrogasaca, obučenih i opremljenih potrebnom osobnom opremom. Mi uvijek trebamo imati veći broj operativaca kako bi u svakom trenutku imali kritični broj koji nam je potreban. Prošle smo godine nabavili opremu za desetak vatrogasaca za ulazak u požare sa izolacionim aparatima, a ove smo godine opremili ekipu od 12 vatrogasaca za gašenje otvorenih požara, ali i djelovanje u poplavama i drugim elementarnim nepogodama – istakao je Drago Adžić, zapovjednik DVD-a Požega.

U novim uniformama jedinica mladih vatrogasaca postrojila se na hidrauličnim ljestvama DVD Požega.

Komentiraj: