Kome smetaju Mini-knjižnice? Kućice uništene, od knjiga ni traga………

Autor: D.K.

blankPOŽEGA – Nešto manje od dvije godine prošlo je od postavljanja Mini knjižnice u parku pored Orljave, pored spomenika Nikole Tesle.

Bio je to dio projekta Gradske knjižnice i čitaonice Požega i Zaklade Slagalica kojim su u Požegi postavljene tri drvene kućice – mini knjižnice i to u Babinom viru, na šetnici uz Orljavu kod Rekreacijskog centra i kod Teslinog spomenika.

Ideja Mini-knjižnica je da građani donose i ostavljaju u njih knjige koje su pročitali i više im ne trebaju te iz kućice uzimaju one knjige koje žele pročitati, a  koje je netko drugi ostavio.

– Mi se ne bojimo. Dali smo ove male knjižnice građanima na povjerenje i odgovornost, jer one nisu naše, nisu ni knjižničine ni od Grada Požege, nego su one od svih nas – poručila je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega prilikom otvorenja jedne Mini-knjižnice.

Nažalost, uništavanje je krenulo već samo nekoliko mjeseci nakon postavljanja, a kućice danas ostavljaju otužan prizor. Tako je primjerice, na drvenoj kućici kod Tesle razbijeno staklo, a u njoj je samo jedna jedina knjiga.

Je li to slika i prilika grada koji nosi naziv Slavonska Atena? Jesu li Požežani doista na toj razini da im knjiga ništa ne znači, štoviše da devastiraju svoj grad i kulturu u njemu.

blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića