SLOVENCI: Neovisno o političarima zlato europskih prvaka proslavili u Požegi

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Skupina od 45 izletnika iz susjedne Slovenije, zaposlenika tvrtke „ElektroCelje“ pobjedu svoje košarkaške reprezentacije i uspon na europski vrh proslavili su u Požegi.

Vraćajući se sa trodnevnog stručnog izleta iz Novog Sada odlučili su skrenuti u požeški kraj gdje su gledali finalnu utakmicu Europskog košarkaškog prvenstva između svoje reprezentacije i odabrane vrste Srbije.

-Često dolazimo na izlete u Hrvatsku, bili smo u Kopačkom Ritu, Ergeli Đakovo, ranije smo posjetili i kutjevački podrum, a sada smo došli  kod vas jer su mi Richard i Sandra Pavić dugogodišnji prijatelji i susjedi u Svetom Jurju pokraj Senja, gdje imam kuću – kaže Lepa Mladenović, vlasnica Turističke agencije „Leja turizem“ iz Celja, koja je organizator ovog pohoda.

Tako su finalnu utakmicu za prvaka Europe gledali u caffe bar „Boba“ gdje su ih domaćini ugostili ponudivši im obilje domaćih specijaliteta i naravno dobru kapljicu, a pobjedu u utakmici i osvajanje zlatne medalje gosti su dočekali s velikim oduševljenjem i proslavili je veselom pjesmom. Bili su neizmjerno iznenađeni uređenošću objekta, ali i nadasve gostoprimstvom Požežana. Neizbježna tema, koja se nameće zbog neriješenih odnosa dviju zemalja,  je politika.

-To nema veze sa zdravim razumom, mi smo prijatelji sa ovim Požežanima i niz drugih dragih ljudi u vašoj državi, nema mjesta nikakvim natezanjima jer sve se može dogovorom riješiti – kazali su nam vidno raspoloženi susjedi.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: