Slikar Dragutin Kepić izlaže u Pleternici pedesetak svojih radova na temu planina

Krajem ovog tjedna točnije u petak 22. ožujka od 18 sati u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici otvorit će se izložba likovnih radova slikara Dragutina Kepića pod nazivom „Planine“. Riječ je o više od pedeset njegovih radova tehnikama tuša i pastelnih boja, te dijelu grafika sa motivima prirode, odnosno planina na području naše zemlje, te Slovenije, Švicarske, te Bosne i Hercegovine.

Izložba se organizira uz 35 godina pleterničkog Planinarskog društva „Klikun“, a uz to društvo potporu organizaciji ovog događanja dali su grad Pleternica, Hrvatska knjižnica i čitaonica, te Hrvatski planinarski savez.

Tijekom otvaranja izložbe predstavit će se planinarski put „Via Dinarica“ koja obuhvaća područje od Triglava u Sloveniji do vrhova Albanija, što će obaviti biti Alan Čaplar, predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza i autor niz knjiga u oblasti planinarstva.

Dragutin Kepić poznat je po svojim likovnim radovima objavljenim u niz izdanja kao što su časopisi „Hrvatski planinar“, „Glas Pleternice“ i „HŽ-željezničar“, te više godišta „Požeškog pučkog kalendara“, a do sada je više puta izlagao samostalno i na skupnim izložbama.

Rođen je 1962. godine u Sulkovcima, sada živi i stvara u Požegi, gdje je član Udruge pisaca i slikara „Matko Peić“.

-Provodeći djetinjstvo crtao sam sve što mi je privlačilo pažnju i razigranu maštu, a dio toga je bilo na papir, te ostatak u prašini – prisjeća se ovaj slikar čiji su talent u svijetu umjetnosti prepoznali nastavnici likovnog odgoja u pleterničkoj Osnovnoj školi Tihomir Čulina i Dragutin Bajt, te kasnije akademski slikar Milan Bajt.

0 Comment