Slijedi nagla promjena vremena, za vikend i snijeg!

Autor: Leon Tomić

Nakon prostrane anticiklone proteklih tjedana i iznadprosječne topline, napokon dolaze oborine.

Ovaj mjesec protekao je u jako sušnom vremenu, uz neznatne količine oborina što je dodatno usporilo razvijanje vegetacije u proljeće. Kiša je prijeko potrebna svim biljkama, životinjama, a i čovjeku prije svega kako bi se mogao nesmetano baviti poljoprivredom.

Tako već od jutra vrijeme je djelomice sunčano, ali poslijepodne i prema večeri slijedi postepeno naoblačenje i kiša. Kiša će u noći jačati a temperatura zraka sa srijede na četvrtak će se kretati od 8-10 °C. U Četvrtak slijedi dodatno pogoršanje i još obilnije oborine, a dnevni maksimalci dosezat će toplih 16°C. Prema večeri postupno smirivanje oborina, dok u petak ujutro možemo očekivati mali predah od oborina pa bi se tako nakratko moglo pojaviti i sunce, temperature zraka od 15-17°C.

Već navečer i u noći na subotu slijedi nam nova tura oborina, s kojom će uslijediti i nagli pad temperature zraka pa bi se tako u subotu dnevne temperature zraka kretale od 3-5°C dok će se daljnjim zahlađenjem prema večeri temperatura dodatno spustiti te je moguće i nešto snijega, ali više o tome u narednim danima.

Ovo je svakako neobično za ovo doba godine, i čini se kako globalno zatopljenje sve više utječe na vremenske uvijete u svijetu.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88