Slavonski križni put bit će trajno sjećanje na stradanja poraća

Autor: Jelenko Topić

ČAGLIN – Spomen obilježje, odnosno Slavonski križni put kako su ga nazvali, bit će uskoro podignuto u Ruševu kako bi se trajno sačuvala uspomena na žrtve vremena poslije Drugog svjetskog rata. Riječ je o stradalima s područja  župe Ruševo, te iz naselja obližnjeg  đakovačkog kraja.

Dogovor o tomu postignut je na sastanku u Čaglinu gdje su se uz načelnika čaglinske općine Dalibora Bardača okupili Branko Polić, predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata grada Pleternice, pročelnik  Damir Burili kao predstavnik grada Đakova, Ivo Tubanović ispred Društva političkih zatvorenika, Pero Šola, predstavnik Hrvatskog obrednog zdruga „Jazovka“ i župnik čaglinske župe Milan Klobučar.

Inicijativu za podizanje spomenika pokrenule su navedene udruge koje nastoje svojim aktivnostima sačuvati od zaborava poratna zbivanja ponajviše stradanja hrvatskog naroda.

Početak radova na podizanju spomen obilježja očekuje se u drugoj polovini ovog mjeseca u čemu će značajan  doprinos dati općina Čaglin, a ubrzo nakon toga očekuje se svečano otkrivanje kojom će se prigodom odati počast stradalima.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: