Slavonska Požega nekad, a Požega sad, gradić u kojem se živjeti samo poželjeti može ali….

Autor: DK

POŽEGA – Gradić u srcu Slavonije kojeg su Rimljani nazvali Vallis aurea, Zlazna dolina, Požega, okružena gorjima, Dilj i Požeškom gorom, Krndijom, Papukom i Psunjem, mjesto je u kojem se živjeti samo poželjeti može. Mnogi su preduvjeti koji opravdavaju razlog za život u Požegi ali bi trebalo osigurati i druge preduvjete kako bi mladi ljudi sa svojim obiteljima ostali živjeti u živopisnom mjestu. To trebaju učini “naši političari” koji prema svemu sudeći ne mare previše za to.

U Požegi je sjedište Požeško-slavonske županije i Požeške biskupije koja je utemeljena 1997. godine čime je Požega postala važno crkveno središte. Požega 1998. godine dobiva i Veleučilište koje i danas djeluje kao javna visokoškolska ustanova.

Požega je na visini od samo 152 m/nm na površini od 133,91 km² površine, a broji 26 248 stanovnika (prema popisu stanovništva 2011.)

Kako je (Slavonska) Požega izgledala nekad najbolje govore stare fotografije koje nam je ustupio da objavimo jedan naš čitatelj. Fotografije su manjih dimenzija ali puno toga govore i vraćaju u daleku prošlost

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: