“Slavonska korpa” sinonim kulturne baštine

Autor: DK

POŽEGA – Slavonska korpa objedinjuje karakteristične autohtone slavonske delicije uz istaknuto njegovanje tradicije jer je korpa oduvijek sinonim bogatoga poklona koja “otvara i ona zatvorena vrata”, u mnogim ustanovama i institucijama.

Na današnjoj konferenciji za novinare Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović predstavili su “Projekt Slavonska korpa”.

– Ovo je prvi gastro suvenir koji je dostupan svima u cijeloj Republici Hrvatskoj koji objedinjuje enologiju i gastronomiju, suhomesnatih proizvoda, sireva, meda, kolača i bučinovog ulja te rakije, vina i raznih suvenira – naglašava Maja Jakobović.

Ovaj projekt Turističke zajednice Požeško-slavonske županije je direktan poticaj domaćim proizvođačima, prodaji njihovih proizvoda kao i promocija proizvoda diljem Hrvatske a i šire.

-Proizvodi koji se nalaze u Slavonskoj košari koji su autohtoni, mogu i trebaju biti distribuirani u prostoru cijele Hrvatske – ističe župan Tomašević 

Svi oni koji žele naručiti jednu od osam ponuđenih mogućnosti sa različitim sadržajima proizvoda u Slavonskoj korpi mogu poslati automatski generiranu poruku koja se nalazi na web stranici http://www.slavonski-puti.hr/slavonska-korpa nakon čega će onoga tko je zainteresiran da kupi određenu korpu kontaktirati operater Turističkog ureda radi detaljnog dogovora oko sadržaja korpe, cijene, dostave i načina plaćanja.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.