Slavonijo ja sam tvoje dijete: Ministrica Žalac itekako podupire projekte važne za opstanak Slavonije

Autor: D.K.

POŽEGA – Zaputili se iza podneva naši dužnosnici, Slavonci, svatko na svoj način, prema dragoj metropoli, gradu Zagrebu, u još draže Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU gdje ih je dočekala, a tko drugi nego ministrica, slučajno ili ne, Slavonka Gabrijela Žalac i njen pomoćnik, opet Slavonac Davor Huška.

Pretpostavljali su zbog čega su došli, ali neki od njih nisu vjerovali dok ne vide crno na bijelo što sve piše u dokumentima koji su stavljeni pred njih.

Bio je mir i tišina, čitanje od onog najmanjeg do najvećeg slova i onda odjednom žamor i vađenje iz torbi okruglih pečata. Kemijske olovke su bile spremne, ali trebalo je sve to i drugom tintom ovjekovječiti i potvrditi. Ni manje ni više u Požeško-slavonsku županiju je kroz šest dodatnih ugovora osigurano 1.29 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte koji su u tijeku i izvođenju.

Zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Požeško-slavonskoj županiji na iznos od 200 tisuća kuna kao dodatna sredstva za uređenje Županijske palače. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić dobiva dodatna bespovratna sredstva za uređenje Šetališne zone u iznosu 200 tisuća kuna, dok je gradonačelniku Kutjeva Josipu Budimiru drhtala ruka dok je potpisivao ugovor o dodjeli dodatnih 250 tisuća kuna za dovršetak uređenja Mjesnog doma u Kuli. Gotovo isti iznos dobio je i grad Pleternica, 250 tisuća kuna koji je ugovor potpisao zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić i to za dovršetak Multimedijalne dvorane dok je načelnik s istoka Požeško-slavonske županije, čaglinske općine Dalibor Bardač potpisao ugovor s iznosom bespovratnih sredstava od 200 tisuća kuna za nastavak radova na Dječjem vrtiću. Pakračka gradonačelnica Anamarija Blaževiće dobila je 190 tisuća kuna za radove u Ulici Radničkih sindikata i dio nogostupa.

Itekako se isplatio odlazak naših Slavonaca u Zagreb što se vidi iz priloženog.

Foto: Fb

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: