Slavlje uz običaje sa 400 uzvanika

Autor: Jelenko Topić

PAKRAC – Vijeće srpske nacionalne manjine grada Pakraca u suradnji sa Pododborom SKD „Prosvjeta“ organizirali su tradicionalne susrete u Pakracu povodom blagdana Male Gospojine kojega slavi to vijeće. U dvorani KTC Pakrac okupilo se više od 400 uzvanika, a posebni gosti bili su konzul Srbije u Vukovaru Živorad Simić, načelnici policijskih postaja Pakraca i Požege Mario Pierbon i Goran Matijević, zatim predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula, zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca Zoran Krejči, predstavnici češke i talijanske manjine  i drugi.

Po osmi puta ovom kulturnom priredbom Vijeće proslavlja svoju krsnu slavu, pa je pakrački paroh Đorđe Teodordović vodio vjerski obred sa posvetom slavonskog kolača.

Pročitano je pozdravno pismo predsjednik RH dr. Ive Josipovića, čestitku je uputio konzul Simić, a u ime „Prosvjete“, kao domaćina svečanosti, njen predsjednik Miroslav Grozdanić u pozdravnoj je riječi  naglasio da se ovom proslavom potiče zajedništvo radi očuvanja identiteta i tradicije Srba u našoj zemlji.

U sadržajnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su folkloraši SKD „Prosvjeta“ iz Bijelog Brda kog Osijeka izvodivši izvorne pjesme i kola iz Mačve i Leskovca, zatim mješoviti pjevački zbor pakračke „Provjete“, te glazbena skupina „Osmijeh“ iz Požege pod vodstvom Voje Milojevića.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot