SLAVLJE DAVORSKIH TAMBURAŠA: Satir proslavio tri desetljeća rada promocijom novog albuma

Autor: Jelenko Topić

Trg Matije Antuna Relkovića u Davoru bio je ovih dana dobro popunjen jer je tamošnji tamburaški sastav Satir slavio 30 godina rada kojom prigodom je  predstavljan njihov novi album Pjevaj Šokadijo nastao u suradnji s diskografskom kućom Croatia Records.

Šest vrsnih tamburaša Satira, jednog od najboljih sastava u nas na novom  albuma, donosi 19 pjesama autora Stjepana Ciprića, od kojih se neke izvedene na festivalima u Požegi i Županji, a ostvarili su na ovom nosaču zvuka zapaženu suradnju s poznatim tamburaškim imenima  Stankom Šarićem i Stjepanom Jeršekom Štefom. Uz to za skladbu sa Šarićem već je gotov i premijerno izveden  na ovom slavljeničkom koncertu video spot pred više stotina ljubitelja tambure, mještana i gostiju.

Bila je to izuzetna glazbena večer koju je Satir dobro osmislio, a uz njih nastupili su gosti muška pjevačka skupina davorskog KUD Matija Antun Relković, te renomirani Stjepan Jeršek Štef, operni pjevač osječkog HNK Gradiščanin Matej Predojević Petrić  i zagrebački pjevač posavskih korijena Ivica Martić.

Brojni posjetitelji, među kojima je bilo i podosta onih iz požeškog kraja,  su sve to toplo pozdravili i nagradili dugotrajnim pljeskom, a domaćini su zaslužnima za njihov uspon i ovu priredbu dodijelili zashvalnice.

Nema sumnje da je ova večer izvrsna najava onog što slijedi idući vikend, a to su  čuvene Ribarske večeri čije je ovogodišnje, 21.izdanje, zakazano za 5. i 6. kolovoza.

Recimo na kraju da je satir čest gost u Požeštini, ponajviše u Pleternici, a sredinom listopada nastupit će na poznatoj priredbi Lička večer.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije