Slaveći Vincelovo Branko Jakobović predstavio novo crno vino „Stari Bokter“ /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

VETOVO – Pred završetak ovogodišnjih vincelovskih proslava, koji će biti ove subote na Trgu sv. Vinka u ovom mjestu, svoju proslavu imao je vetovački vinar Branko Jakobović, inače predsjednik Udruge vinara i vinogradara „Veteri castra“, koja je organizator subotnje fešte.

U njegovom vinogradu i vinogradarskom objektu na osunčanom padinama iznad Vetova okupili su se brojni Jakobovićevi poslovni partneri i prijatelji.

-Ovo je prilika da predstavim novo vino iz svoga podruma, a to je crno vino pod nazivom „Stari Bokter“ kojega sam posvetio svome djedu – istakao je ovom prigodom domaćin Jakobović pozdravljajući uzvanike. Dodao je da Vetovci znaju zbog čega je to ime, a sve ih podsjeća na njegova pretka kojeg se mnogi u Vetovu sjećaju.

Pozdravne riječi na početku nove vinogradarske godine uputio je i vetovački župnik vlč. Tomo Mrnjec prizvavši Božji blagoslov na ovdašnje vinogradare, vinare i njihove podrume.

Tijekom druženja sudionici su kušali brojne specijalitete domaće kuhinje, ali i ponajbolja vina iz palete proizvoda Jakobovićeve vinarije.

Nastupio je i odabrani svirački sastav koji je za ovu prigodu okupio vrsne baranjske i požeške glazbenike, a predvodio ih je jedan od najboljih harmonikaša ovih prostora Miro Nikolić iz Baranje, koji je redovni član dobro znanog osječkog tamburaškog sastava „Lyra“, tako da je veselje trajalo do kasnih sati. Uz njih je zapjevao i Stjepan Jeršek Štef osječki pjevač i prijatelj vetovačkih vinara.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88