SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE HSU: Predsjednik Hrelja najavio rješenja za uključivanje umirovljenika u rad, te poboljšanje materijalnog položaja.

Autor: DK
blank

-Ovih dana zajedno sa Klubom zastupnika SDP-a idu u proceduru izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju kroz koje predlažemo  da se umirovljenicima koji se ponovo uključuju u rad ne ograničava satnica na četiri sata, zatim da oni ne moraju prekidati rad već mogu ići u mirovinu i nastaviti  raditi, te da korisnici najnižih mirovina u slučaju da dalje rade u isto vrijeme primaju svoju mirovinu, kao i da korisnici obiteljskih mirovina mogu dalje raditi što sada nije moguće – istakao je Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) na izvještajnoj skupštini Županijske organizacije te stranke u Požegi. Dodao je da ovakvim posjetima žele uspostaviti dobru komunikaciju sa svojim organizacijama i članstvom širom zemlje, te da 2020. godinu proglasiti Godinom borbe protiv siromaštva. Nastavit će i akciju prikupljanja potpisa za povećanje cenzusa umirovljenika radi ostvarivanja dopunskog osiguranja.

blank

-Radi jačanja stranke i prisutnosti na području županije dogovorili smo osnivanje HSU 11. prosinca u Kutjevu, aktivnosti oko osnivanja organizacija u Pakracu i Lipiku nisu polučile očekivane rezultate, pa nastavljamo daljnje dogovore, a nastojali  smo pomladiti članstvo , te neposrednim kontaktima i uključivanjem nestranačkih osoba u biračke odbore smanjiti prirodni odljev – naglasio je u izvješću o radu predsjednik HSU Požeško-slavonske županije Ivan Delić i najavio daljnje aktivnosti stranke. Uz provođenje programa središnjice HSU  angažirat će se na internetskom opismenjavanju članova kroz tečaj informatike kako bi se mogli aktivno uključiti u promicanje stavova i djelovanja stranke putem društvenih mreža. Nastavit će osnivanje organizacija u gradovima ove županije, te uključivanje novih članova u HSU.

blank
blank
blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića