Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

SKUPŠTINA DVD KAPTOL: Severin Mandić proglašen Uzornim vatrogascem - dobio je plaketu i novčanu nagradu

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Mirković

Mile Pavičić, načelnika kaptolačke općine, Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća, Ivan Baša, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine, te predstavnici petnaestak vatrogasnih društava nazočili su 131. godišnjoj izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaptol na kojoj su prihvaćena su sva izvješća, te donijet program rada.
Po tradiciji na poticaj Općine Kaptol svake godine se dodjeljuje priznanje Uzoran vatrogasac. Ove godine dobio ga je Severin Mandić za predan rad u vatrogastvu, a plaketu i novčanu nagradu uručio mu Je Mile Pavičić.


-U protekloj godini pokazali smo da je naša snaga u jedinstvu i sposobnosti da se u svakim uvjetima prilagodimo i prevladamo treškoće  - kazao je u izvješću o radu Upravnog odbora i zapovjedništva DVD Kaptol njegov tajnik Josip Soudek. Iznio je strukturu i specijalizacije članstva s ciljem naglašavanja raznolikosti i stručnosti. DVD Kaptol broji 57 aktivnih članova od kojih je 18 izvršnih, 34 operativnih, a ponose se vatrogasnim podmlatkom i mladeži kojih je dvadesetak. Obuhvaćaju oko 300 pomažućih članova, a Društvo ima širok spektar specijalnosti što pokazuje predanost kontinuiranom razvoju vještina i sposobnosti naših članova kako bi osigurali najvišu razinu pripravnosti i učinkovitosti.


-Tijekom 2023. godine imali smo 25 intervencija koje uključuju šest požara na objektima, tri na otvorenom prostoru, četiri tehničke intervencije na objektima i 10 na otvorenom, te dva izvida zbog aktiviranja vatrodojavnog alarma – naglasio je nadalje Soudek i dodao da su pružili pomoć sudjelujući u više od 250 intervencija tijekom poplava u Požegi, olujnog nevremena u Lipiku, Brestovcu, Pleternici i Požegi, te u traganju na području Mihaljevaca.


Sudjelovali su u pokaznim vježbama na obljetnicama u Lipiku, Kutjevu i Alilovcima, organizirali vatrogasni kup Općine Kaptol, te gostovali na kupovima djece i mladeži u Bodovaljcima, Brestovcu i Nuštru, a obilježili su 130. obljetnicu osnivanja. Ostvarili su značajna ulaganja pa je kupljena  oprema, postavljene klime, osvježen izgled doma što je poboljšalo operativne kapacitete i uvjete rada, omogućavajući da budu efikasniji u ispunjavanju dužnosti.


-Vaše društvo ide naprijed, uspješno se razvija, a prisutni ste na svim intervencijama- istakao je pozdravljajući skup Ivan Baša. Pozdravne riječi još su putili Kristijan Perković, predstavnik Javne postrojbe Požega i Zdenko Tauš, predsjednik Češke besede Kaptol.


-Ponosni smo na vaše aktivnosti, a posebno ste se iskazali spremnošću i solidarnošću pomažući na drugim područjima kada su bila ugrožena – pohvalio je rad DVD-a načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, te najavio izgradnju vatrogasnog spremišta sa svim društvenim sadržajima.


Kroz ovu godinu nastaviti će s unapređenjem operativnih kapaciteta, sigurnosti svojih članova, te jačanju veza s lokalnom zajednicom, pa su planovi slanje vatrogasaca na ispit za samostalno vođenje intervencija i stjecanje posebnih ovlasti, povećanje broja i opseg javnih vježbi, te  korištenje napredne tehnologije simulatora plamenih udara kako bi vatrogascima pružili realističnu obuku u kontroliranim uvjetima. Takva obuka je neophodna za razvijanje sposobnosti brze i efektivne reakcije u stvarnim požarnim situacijama. Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo