Požega.eu

Skromna županica Antonija Jozić: Uz „izdašnu“ plaću od 18.701,22 kune isplaćeno joj za devet mjeseci samo 3.700 kuna dnevnica

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Skromna županica Antonija Jozić: Uz „izdašnu“ plaću od 18.701,22 kune isplaćeno joj za devet mjeseci samo 3.700 kuna dnevnica Požega.eu | Skromna županica Antonija Jozić: Uz „izdašnu“ plaću od 18.701,22 kune isplaćeno joj za devet mjeseci samo 3.700 kuna dnevnica

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Brojne naše čitatelje zanima koliku plaću ima aktualna požeško-slavonska županica Antonija Jozić kao i to koliko si „pribere“ dnevnica koje zaslužuje zbog brojnih putovanja.

Odgovor o isplaćenim dnevnicama odmah po poslanom upitu došao je brzinom svjetlosti u kojem se navodi o isplati u iznosu od 3.700 kuna dnevnica u njenom aktualnom mandatu, od lipnja 2021. do polovine veljače 2022. godine.

Nismo ostali iznenađeni jer se ipak može reći da i to nije neki veliki iznos u odnosu na brojna službena putovanja izvan županije. Možda je manjem broju dnevnica razlog županicina izdašna neto plaća od 18.701,22 kune.

O županicinoj plaći bi se moglo puno govoriti te uzimati ovi ili oni usporedni pokazatelji. Ono što bode u oči je to da je po visini isplate plaće županica Jozić šesta po redu među svojim kolegama u Republici Hrvatskoj. Veće plaće imaju samo župani u Osječko-baranjske (19.975,04), Vukovarsko-srijemske (19.924,56), Zagrebačke (19.500,48), Šibensko kninske (19.493,25) i Ličko-senjske županije (18.879,09).

Zanimljivi su pokazatelji kako požeško-slavonska županica Antonija Jozić ima daleko veću plaću od onih kolega koji su daleko gospodarski jači kao jedinica regionalne samouprave, prostorno ali i po broju stanovnika dva ili tri puta veći od Požeško-slavonske županije.

Prva plaća od 18.701,22 kao županici je možda bio i šok jer je kao gradonačelnica imala nešto malo veću od 11 tisuća kuna. Slobodno se može reći da je lako naviknuti se na više, ali kad je manje onda je to problem.

Uz izdašnu plaću županica Jozić, koliko se može vidjeti, koristi od 00 do 24 sata službeni automobil što je također jedna velika prednost jer u ovim danima velikih cijena goriva ne mora razmišljati kako napuniti rezervoar i „štedjeti“.

Doista je velika prednost imati i koristiti službeni automobil na račun proračunskih korisnika te između ostalih putovanja odlaziti više desetaka puta na ispite u Osijek. Takvo se korištenje vozila nikako ne može smatrati službenim već isključivo osobnim putovanjem u privatne svrhe i to za vrijeme radnog vremena, iako će se odmah reći da dužnosnici nemaju radno vrijeme, godišnji odmor i sl, što se uredno koristi.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo