Skopski biskup msgr. Kiro Stojanov predvodio svečano misno slavlje o blagdanu sv. Lovre u Požegi: “Prenosim vam pozdrave iz rodnog grada Majke Terezije” /FOTOGALERIJA/

Misno slavlje u prigodi proslave sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa u koncelebraciji 50-ak svećenika, članovima Stolnog kaptola, svećenicima središnjih biskupijskih ustanova, Katedralnog arhiđakonata i iz drugih dijelova naše Biskupije uz mjesnog požeškog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića predvodio je msgr. Kiro Stojanov, skopski biskup.

Uz brojne vjernike na misnom slavlju bili su nazočni, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, Caritasovi volonteri iz cijele Biskupije, kao i svi stipendisti koji su prošle godine primali stipendiju od Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente.

Na početku misnog slavlja sve nazočne je pozdravio i svima dobrodošlicu poželio, domaćin, mjesni biskup msgr.dr. Antu Škvorčević koji je izrazio posebnu zahvalnost na dolasku predvoditelju misnog slavlja bratu u biskupstvu msgr. Kiri Stojanovu, skopskom biskupu.

-Iskreno se radujem što je danas s nama skopski biskup msgr, Kiro Stojanov. Preuzvišeni, dolazite nam kao pastir vjernika rimskog i bizantinskog obreda, male ali žive zajednice iz koje je potekla Majka Terezija, vaš i naš ponos. Svojim dolaskom iskazujete nam posebnu čast i svjedočite zajedništvo opće Isusove Crkve kojoj pripadamo našim mjesnim crkvama. Radosno vas primamo – rekao je u pozdravnom govoru msgr. Antun Škvorčević.

Zahvalu na pozivu biskupu Škvorčeviću uputio je biskup Stojanov i toplim riječima dobrodošlice mjesnog biskupa prenoseći pozdrave iz rodnog grada Majke Terezije i vjernika u dijaspori rimskog i bizantskog obreda preporučujući se u molitve svih vjernika požeške mjesne Crkve.

Nakon euharistijskog slavlja u Dvorani sv. Terezije organiziran je prigodni program za svećenike, bogoslove, aspirante, Caritasove volontere i stipendiste, na kojem se je ostalog otvoren natječaj za stipendije Biskupijske zaklade za pomoć studentima i učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Foto: D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment