Sjedaju za upravljač s ogromnim količinama promila u organizmu: Prema takvima policija nema milosti

POŽEGA – Brojna upozorenja, oduzimanja vozačkih dozvola, noćenja u policijskim prostorijama do otriježnjenja ništa ne govore onima koji se unatoč svemu tome odvaže sjesti u vozilo i njime upravljati iako znaju da imaju ne baš u maloj mjeri alkohola u organizmu.

U petak, 18. studenoga 2016. oko 16.55 sati, u Požegi, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,43 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka i kod kojeg su pronašli manju količinu marihuane. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog -navodi se u izvješću požeške Policijske uprave.

Daleko veća koncentracija bila je kod 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,29 promila upravljao biciklom i to u petak, 18. studenoga 2016. godine, oko 19.35 sati, u Požegi, u Ulici Antuna Kanižlića. 

U nedjelju, 20. studenoga 2016. godine, oko 0.20 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja, zatečen je 37-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,96 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

0 Comment