Sjajni rezultati učenica požeške Glazbene škole Danijele Grejza, Eme Kovačević i Hane Knežević na međunarodnom festivalu „Sirmium music fest“

Autor: D.K.

Sirmium music fest je međunarodni festival glazbe koji se održava već petu godinu za redom u Sremskoj Mitrovici pod pokroviteljstvom i odličnom organizacijom udruženja Sirmium Gradus ad Parnassum i grada Sremske Mitrovice.

Na ovogodišnjem međunarodnom festivalu sudjelovali su i učenici požeške Glazbene škole, od od 6. do 8. svibnja 2021. godine, Danijela Grejza, Ema Kovačević i Hana Knežević.

Natjecanje je bilo podijeljeno u četiri discipline: KLAVIR SOLO, KLAVIRSKI DUO (ČETVERORUČNO), PUHAČKI INSTRUMENTI (flauta, klarinet, oboa, saksofon, horna, truba, trombon, fagot i tuba); i KOMORNI ANSAMBLI (natjecanje ansambala sastavljenih od 2 do 8 članova, uključujući glas i sve kombinacije instrumenata, osim klavirskog dua).

Naše učenice nastupile su u veoma jakoj konkurenciji gdje su sudjelovali i natjecatelji iz Srbije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Južne Koreje, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Letonije, Litvanije, Azerbejdžana, Izraela, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Poljske i Arapskih Emirata.

Učenice požeške Glazbene škole ostvarile su sjajne rezultate, Danijela Grejza u IV, kategoriji s 96 bodova I. nagradu, Ema Kovačević također u IV. Kategoriji s 93 boda II. nagradu i Hana Knežević u istoj kategoriji kao i njene kolegice s 90,33 boda II. nagradu.

Učenice i njihove profesorice zaslužuju sve čestitke.

Foto: Naslovnica, Youtube smf.org.rs

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88