Sindikat policijskih službenika RH financijski pomaže svojim članovima pogođenim elementarnom nepogodom u Požeštini: „Kada treba bilo kakva pomoć mi smo tu iako imamo najnižu članarinu“

Autor: D.K.

Čelnici Sindikata policijskih službenika posjetili su svoje članove na području Policijske uprave požeško-slavonske koji su pretrpjeli štete na stambenim i drugim objektima, automobilima i sl., koje je 25.lipnja 2021. godine zahvatilo veliko nevrijeme, a nešto manje od mjesec dana i poplave većih razmjera.

Kolike su nastale štete te na koji se način može pomoći svojim članovima osobno se došao uvjeriti predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić uz predsjednika Podružnice za Požeško-slavonsku županiju Marija Matijevića i Gordana Gebaja, predsjednika Podružnice za Policijsku upravu zagrebačku.

-Unatoč najnižoj članarini koju plaćaju naši članovi naš sindikat ima predviđene financijske stavke za pomoć članovima koje je pogodila elementarna ili nekakva druga nepogoda. U našem Sindikatu policijskih službenika najniža je članarina u odnosu na druge sindikate koji djeluju u Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Kod nas je mjesečna članarina 30 kuna, a u prosjeku je kod drugih sindikata 70 do 80 kuna. Kao sindikat mi se bavimo pravnom zaštitom naših članova i različitim vrstama pomoći naših članova, poput ovakve kakva je potrebna u slučajevima gdje je elementarna i druga nepogoda pogodila i nanijela štete našim članovima – ističe Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika kojeg smo zatekli kod njihovog člana Željka Tomića u Požegi.

Sindikat policijskih službenika financijski je pomogao i svojim članovima pogođenim potresu na području Sisačko-moslavačke županije, Sisku, Petrinji, Glini…

-Kad treba našim članovima pomoć mi smo tu. To smo dokazali primjerom kod naših članova koji su bili pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije. Za pomoć njima mi smo se odrekli naše mjesečne članarine i kompletan iznos preusmjerili kako bi pomogli našim članovima. Na takvu vrstu pomoći nije se odlučio niti onaj najveći sindikat u MUP-u koji ima daleko veće mjesečne prihode i do milijun kuna, a mi oko 40 tisuća kuna. S našom odlukom i odreknućem mjesečne članarine išli smo u javnost misleći da ćemo potaći naše kolege iz drugih sindikata na sličnu gestu ali nismo u tome uspjeli. Jedino smo mi odradili takvu vrstu pomoći.

Nitko od čelnika Sindikata policijski službenika nije profesionalac u tom poslu. Svi rade određene policijske poslove u MUP-u i ne uzimaju nikakvu naknadu od članarina za svoj rad što kod drugih sindikata nije slučaj. To i je jedan od razloga da svom članstvu Sindikat policijskih službenika može pomoći u različitim potrebama.

-Ovdje ćemo u Požegi i okolici pomoći 12-orici naših članova koji su pogođeni elementarnom nepogodom. Sve njih obilazimo, s njima razgovaramo i sami se uvjeravamo koliki je razmjer štete koju su pretrpjeli. Minimalno je da će oni članovi koji su pretrpjeli veću štetu od nas dobiti tri tisuće kuna, a drugi sindikati koji su u sastavu MUP-a za isto daju tisuću kuna. Mi smo kao Sindikat policijskih službenika prepoznali ono što je potrebno kao pomoć u određenim situacijama. Ono što je bitno mi imamo predviđene stavke pomoći za izvanredne događaje koje ne može nitko očekivati – dodaje predsjednik Puškarić.

Sindikat policijskih službenika nema predviđenu pomoć svojim članovima za rođenje djeteta kao neki drugi sindikati jer se ta vrsta pomoći dobiva u MUP-u preko kolektivnog ugovora, a i većina gradova i općina daju takvu vrstu naknade.

-Naš je osnovi cilj pomoći našem članstvu u svim njihovim potrebama. Kao primjer mogu navesti u slučaju pogibije našeg kolege mi obitelji isplaćujemo kao pomoć iznos od 12 tisuća kuna – nastavlja Puškarić naglašavajući kako njihov sindikat trenutno broji gotovo 1.500 članova koja je brojka u stalnom porastu.

-Godišnje rastemo s 300 novih članova godišnje. Imamo podružnice u onim Policijskim upravama koje imaju više od 50 članova. Povjerenike u tim Policijskim upravama bira članstvo, dakle ne imenujem ih osobno kao predsjednik i čelnik sindikata – zaključio je predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot