“Sigurno u školu s HAK-om”: “Suradnja grada Požege i požeškog Autokluba kreativna, edukativna i vrlo korisna”

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Hrvatski autoklub i Autoklub Požega u suradnji s gradom Požegom, održao je danas niz  prometno-edukativnih akcija u gradskim osnovnim školama. Akcije su objedinjene pod nazivom “Sigurno u školu s HAK-om”, a uz savjete, učenici su od požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i predsjednika Autokluba Požega Marijana Babića dobili i prigodne poklone koji će im pomoći u sigurnijem kretanju gradskim ulicama.

Crveno znači “stoj”, a  samo ako je na semaforu zeleni čovječuljak koji je zakoračio, možemo i mi zakoračiti na cestu. Tamo gdje nije semafor, prelazimo preko bijelih pruga koje zovemo “zebra” – tako su požeški klinci i klinceze demonstrirali prvom čovjeku grada svoje poznavanje prometne kulture. Većina njih, naravno, usput je iskazala želju da jednog dana postane policajac ili policajaka, ako ne to, onda  bar gradonačelnik ili gradonačelnica.

-Zadovoljan sam zbog ove suradnje s Hrvatskim auto klubom jer je kreativna i edukativna i vrlo korisna za naše najmlađe i najvažnije sugrađane. Nadam se kako će oni marljivo i s veseljem nositi oznake koje smo im podijelili te tako biti sigurniji u prometu. Potrebno predznanje već imaju – rekao je gradonačelnik Puljašić.

No, znanja nikada dovoljno, pa su ipak još nekoliko korisnih savjeta razigrani mališani čuli od svojih gostiju, posebice od kontak-policajca Josipa Šipure.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek