Šezdeset godina braka Gojko i Iva proslavili sa tri sina, snahama, petero unučadi i brojnom rodbinom

Autor: Jelenko Topić

NOVI MIHALJEVCI / POŽEGA – Nije čest slučaj da supružnici dočekaju i proslave 60 godina zajedničkog života. To se dogodilo u obitelji  Gojka(82) Solde i supruge mu Ive(83) rođene Galić, pa su u krugu svojih najbližih i prijatelja organizirali veliku feštu slaveći jubilej braka veći od Zlatnog pira. Tu je bilo i osmero rođaka iz Nuštra kraj Vinkovaca, gdje je udana Gojkova sestra, zatim rodbina iz Zagreba i drugih krajeva.

Umirovljenik Gojko je više od 30 godina radio u požeškom „Plamenu“, dok je Iva, zvana Koviljka, bila domaćica odgajajući njihova tri sina: Milorada, Ivana i Željka. Danas su oni situirani, imaju obitelji, te pet potomaka tj. unučadi Gojka i Ive. Život ih nije mazio jer su se 1960. godine doselili iz okoline Širokog Brijega u Nove Mihaljevce.

-Živjeli smo tada u jednoj maloj sobi svi zajedno, dakle nas dvoje i djeca- kaže nam Gojko, koji je sa suprugom, a uz pomoć rođaka i prijatelja sagradio obiteljsku kuću. Sjeća se da je bilo teško podizati djecu sa jednom skromnom plaćom, a za gradnju kuće 1965. i 1966. godine sami su pravili opeke kojima su sazidali obiteljsku kuću i dvorišne objekte.

Vjenčanje je bilo  u župi Svetog Petra i Pavla u Kočerinu kraj Širokog Brijega, a u kapelici u Sv. Dimitrija u Trenkovu obnovili su pred  veličkim župnikom Marijom Sanićem bračni zavjet.

-U braku ima svega, dakako i lijepih i teških trenutaka, no uz slogu i razumijevanje, ali i opraštanje dočekali smo ovolike godine zajedno-kazala nam je Iva i dodala da su se zaljubili živeći u blizini još dok su bili u Hercegovini. Ona se dolaskom u Slavoniju stalno nadala povratku u zavičaj gdje Gojko još ima dva brata i pet sestara.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: