Sevdah odjekivao u vinskoj prijestolnici, te oduševio desetke prisutnih /FOTGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Sasvim neočekivano i spontano dva prijatelja Kutjevčanin Veso Marković i Marko Jakovljević Markić iz Venja priredili su svojevrsno okupljanje ljubitelja sevdalinki u kutjevačkom kafiću „Ceco“ u središtu grada.

Za tu prigodu stigla su dva vrsna svirača požeškog kraja Željko Ivanović iz Golobrdaca na harmonici i Eminovčan Nikica Oberan na klavijaturi te su pratili sve koju su htjeli nešto otpjevati od stotinjak prisutnih.

Na toj zanimljivoj i glazbeno bogatoj prvoj kutjevačkoj Večeri sevdaha svi su bili oduševljeni i zadovoljni, a mnogi su zapjevali zajedno sa pjevačima koji su pjevali pomoću mikrofona uz poznati svirački tandem.

Uz već spomenute Vesu Markovića i Marka Jakovljevića Markića još su sevdalinke, ali i druge nezaboravne narodne pjesme zapjevali Dragan Marjanović Prćo iz Kaptola koji je na radu u Njemačkoj i snimio je svoju prvu pjesmu pod nazivom „Ej tuđino“, zatim njegova sumještanka Snježana Zeba, te Stipo Majstorović iz Feričanaca, Veselin Veso Grgić, Marko Kraljević i Mirko Cenbauer iz Kutjeva, kao i još nekolicina prisutnih.

Čule su se stare i dobro znane pjesme, koje su desetljećima rado slušane i pjevane, te ostale u narodu prenoseći se s koljena na koljeno, od izvođača kao što su legendarni Safet Isović, Meho Puzić, Miroslav Ilić, Ksenija Cicvarić, Hanka Paldum, Nedjeljko Bilkić i drugi.

I ovaj spontani događaj pokazao je koliko ljudima malo treba za okupljanje, dobru zabavu i opuštanje što im zasigurno nedostaje u ovim teškim gospodarskim vremenima ekonomske krize.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88