Šetnje kutjevačkim stazama i obilaznicom Andrija Štampar /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Planinari su se vratili malo domaćijim stazama pa su obišli našu poznatu kutjevačku rutom Kutjevo – Pet proseka – Mlaka – Kutjevo, koja se hoda za Martinje i nije teška dugačka je 15 km pa je ovo bio trening i priprema za nadolazeći vinski blagdan, a druga ekipa je išla na otvaranje obilaznice dr. Andrija Štampar u Brodskom Drenovcu.

Među sedamdesetak planinara s područja Slavonije u Brodskom Drenovcu našli su se i naši Vidimovci koji su nazočili otvaranju planinarske obilaznice “Dr. Andrija Štampar“. Obilaznicu je otvorio njen autor Zdravko Ećimović, mještanin Brodskog Drenovca i dugogodišnji član osječkog Planinarskog društva, koji je trasu osmislio i obilježio.

Trasa planinarske staze duga je 15 km, a vremenski obilazak traje oko 4 sata kroz pet kontrolnih točaka  (Štamparova kuća, crkva sv. Dimitrija, Kasonjski vrh (352 m), planinarska kuća Viljevo (297 m),  Ćosin mlin na rijeci Orljavi, a na kraju se za gladne i iscrpljene planinare pobrinuo Ivica Skeledžija sa svojom ekipom pripremivši neizostavni planinarski grah.

Za one koji ne znaju tko je bio Andrija Štampar pročitajte na poveznici o životu i djelu poznatog liječnika rodom iz Brodskog Drenovca.

ANDRIJA ŠTAMPAR

Planinarska obilaznica dr. Andrija Štampar

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88