Šetnica uz Kutjevačku Riku bit će duža od jednog kilometra /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Uređenje korita, obala i pristupnog puta na Kutjevačkoj Rici je novi projekt grada Kutjeva za kojega je pripremljen veliki dio dokumentacije, a njime će ovaj grad dobiti funkcionalnu šetnicu uz taj vodotok.

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Požeško-slavonske županije objavio je informaciju o zahtjevu za ocjenu potrebe procjene utjecaja na okoliš toga zahvata. Koji je planiran na području grada Kutjeva odnosno njegovih 11 katastarskih čestica.

Korita, obala i pristupni put uz Kutjevačku Riku u Kutjevu uredit će se na potezu Matije Gupca i Zdenka Turkovića, a obuhvatit će izgradnju oko 160 metara puta na desnoj obali ovog potoka, te više od 1200 metara puta na lijevoj obali.

Put će se koristiti prilikom održavanja i uređenja korita te kao površina za prometovanje tj. šetnica i odmor pješaka. U tome su predviđena kružna odmorišta, zatim odmorišta uz pristupni put i travnate kaskade prema vodotoku. Na planiranoj dionici je potrebno izvoditi građevinske objekte kao što su most, propusti i potporni zidovi čime će se omogućiti stabilnosti šetnice i sigurnost prolaznika.

Novi pješački most izgradit će se na južnom dijelu zahvata, na poziciji Ulice Ante Starčevića, a potporni zidovi na više lokacija duž cijele trase pristupnog puta u svrhu osiguranja pokosa od urušavanja.

Nadalje, riješiti će se odvodnja oborinskih voda, izgraditi pješački most i provesti hortikulturno uređenje unutar obuhvata zahvata, te postaviti  vertikalna i horizontalna prometna signalizacija. Elaborat zaštite okoliša je izradila tvrtka Promo eko iz  Osijeka krajem prošle.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek