Šesta knjiga Alilovčana Ivice Ciganovića Znani i neznani donosi 13 priča koje je autor doživio /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Po drugi puta u tjedan dana Kaptol je imao predstavljanje knjige. Nakon monografije Kaptol 1221.-2021. predstavljena je šesta autorska knjiga Ivice Ciganovića iz Alilovaca, a nakladnik joj je Ogranak Matice hrvatske Požega.

-Općina je pratila više uradaka Ivice Ciganovića jer on to zaslužuje svojim radom, a uz spisateljski rad društveno je angažiran u ovoj sredini što je dokazao u aktivnostima kada se uspostavljala općina Kaptol, te doprinosom u stvaranju monografije – istakao je načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić uz kojega je na promociji bio i predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević.

Predstavljanje je moderirao Kazimir Balog istakavši da je Ciganović proteklih dana dobio visoko priznanje za svoje stvaralaštvo, a doskorašnja predsjednica Ogranka Matice hrvatske Ljiljana Marić, koja je autorica pogovora knjige, je kazala da je autor sačuvao narječje tj. ikavicu, te legende, priče i povijesna zbivanja u svome kraju.

-Ljudi različitih generacija govore u knjizi jezikom svoga vremena, a likovi progovaraju zavičajnim govorom čime nas vraćaju u stara vremena – istakla je predstavljajući knjigu Znani i neznani predsjednica Ogranka Matice hrvatske Anita Katić i dodala da knjiga sadrži 13 vjerodostojnih priča koje je autor doživio.

Lektorica Marija Sadilek govorila je o značenju narječja u literaturi, a autor Ivica Ciganović uputio je riječi zahvale svima za potporu kod njenog izdavanja i predstavljanja koje je napunilo kaptolačku općinsku vijećnicu.

Tijekom predstavljanja nekoliko glazbenih točaka izveli su članovi tamburaškog orkestra kaptolačke škole pod vodstvom Ane i Tihomira Šmitpeter.  

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek