Šest skupina folkloraša i pjevača nastupom okončalo trodnevnu priredbu Tambura za dušu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Kaptolačko Kulturno-umjetničko društvo Ivo Čakalić bilo je organizator svoje jubilarne 10. Smotre folklora Šokačko se kolo vije kojom je u dvorani škole Vilima Korajca završena prva trodnevna priredba Tambura za dušu.

Pokrovitelji su bili Požeško-slavonska županija, Općina Kaptol i TZ Zlatni Papuk, a nastupe pet folklornih i jedne pjevačke skupine pratilo  je nekoliko stotina gledatelja pozdravivši izvedbu običaja, pjesama i plesova pojedinih dijelova naše zemlje i susjedne Mađarske.

Pozdravne riječi uputili su Slavko Čakalić, predsjednik domaćeg KUD-a i načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić, a smotru je otvorila požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknuvši da su sudionici čuvari tradicije i identiteta, te prenositelji na mlađe naraštaje.

Uz domaćine Ivo Čakalić nastupili su folkloraši iz mađarskog mjesta Buzak s kojim kaptolačka općina ima dugogodišnje prijateljske odnose, a izveli su pjesme i plesove Šomođke županije i Satmara. Tu su još bili KUD Smilje iz Slavonskog Broda, Muška pjevačka skupina Brđani iz Klokčevika, KUD Paurija iz sela Dubravci kraj Duge Rese i KUD Požeška dolina iz Požege.

Atraktivnošću su pozornost plijenili Mađari plesovima uz korištenje drvenog štapa, veseli su bili Brođani i njihovi susjedi iz Klokočevika, kao i Požežani sa pokladnim običajima, a članovi Paurije imali su u svom nastupu rozganje kao drevni izričaj pjevanja u njihovom kraju.

Tijekom druženja Slavko Čakalić je uručio zahvalnice Županiji, Općini Kaptol, te sudionicima programa i sponzorima koji su pomogli organizaciju priredbe.

Za dobro raspoloženje pobrinula se četveročlana glazbena skupina Bumba i doktori uz koje su sudionici igrali kola, pjevali i plesali do kasnih noćnih sati.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek