Šest rakija požeške Destilerije Šimić osvojilo zlatna priznanja

Autor: Jelenko Topić

Na ocjenjivanje na zagrebačkom Agronomskom fakultetu održanom u organizaciji Gospodarskog lista u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu, pristiglo je više od stotinu rakija, likera i ginova od 70 proizvođača iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te Slovenije.

Šampion ovog 3. Međunarodnog ocjenjivanja rakija, likera i ginova kao i šampion u kategoriji rakija je Stara šljivova prepečenica iz 2001. proizvođač Luke Perića(Stari Vitez doo, Srbija), a  u kategoriji likera osvojila je pak Destilerija Patrik iz Jastrebarskog s Teranino likerom iz 2021. godine.

Stručna peteročlana međunarodna komisija ocjenjivala je boju, bistroću, tipičnost, miris i okus rakija, likera i ginova. Ocjenjivalo se, kako navode organizatori, po sustavu bodovanja, a Destilerija Šimić iz Požege koja ima nasade kod Marindvora osvojila je šest zlatnih priznanja. Ta priznanja su im pripala za rakije od dunja, jabuka, višanja, šljiva, marelica i kruške viljamovke.

Sve stručnjake je iznenadila kvaliteta ovogodišnjih uzoraka. Naime, više od 60 ih je dobilo ocjenu zlato i veliko zlato što je dokaz sve bolje proizvodnje rakija, likera, ali i ginova na ovim prostorima.

Dodjela priznanja održat će se u petak, 17. prosinca 2021 na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek