Šest lovaca primilo odlikovanja, a Ivan Karaivanović zlatnu plaketu za 50 godišnji lovački staž

Autor: D.K.

POŽEGA – Svečanom skupštinom Lovačko društvo „Sokolovac“ iz Požege sa oko 40 članova proslavilo je 60 godina rada. Nastalo je 1957. godine odvajanjem od LD“Šijak“, a danas gospodare državnim lovištem Sjeverna Babja Gora veličine 1909 hektara i zajedničkim lovištem Požega I površine 5267 hektara.

Uz čestitke slavljeniku izaslanik Hrvatskog lovačkog saveza i potpredsjednik saveza Požeško-slavonske županije Božidar Terzić uručio je zaslužnim lovcima odličja, te grb HLS-a „Sokolovcu“ uz ovaj jubilej.

Ivan Karaivanović primio je zlatnu plaketu za 50 godina staža u lovstvu, zatim odličje prvog reda Darko Mitrić, drugog reda Ivica Fliszar, te trećeg reda Davor Topol, Dalibor Matić, Slavko Nikolić, Tomislav Pamuklić i Vili Šostar.

„Sokolovac“ je za dugogodišnje vođenje društva dodijelio plakete Željku Špeharu, Mati Mariću i Mili Vidmaru, zatim pojedincima priznanja za vjernost društvu, zahvalnice institucijama i pojedincima za potporu i suradnju, te prijateljskim društvima, kao i pojedincima za medijsku promociju(Duško Mirković i Jelenko Topić). Na svim odličjima i priznanjima zahvalili su se Mile Vidmar, Davor Topol, Darko Mitrić, Dragutin Mikić i Dario Marčetić.

-Naši lovci aktivno su se uključili u obranu domovine, snizili smo upisnine u društvo kako bi pomladili svoje redove, a problem su štete jer su lovišta ispresijecana brojnim prometnicama- kazao je pozdravljajući goste predsjednik LD „Sokolovac“ Vili Šostar koji se pojedincima i institucijama zahvalio na potpori i suradnji. Planiraju kupiti još jedno zemljište gdje bi izgradili strelište.

Prezentaciju rada društva kroz povijest dao je prikazom sa slikama i video snimkama potpredsjednik Ivica Fliszar.

-Prije petnaestak godina kupili smio zemljište,izgradili lovački dom sa pratećim sadržajima, te gater za divlje svinje- istakao je Fliszar dodavši da je problem prekomjeran broj divljači, ponajprije lisica, na području grada što se treba riješiti donošenjem programa zaštite.

Domaćini su priredili pravu feštu za koju su domaće delicije pripremili Željko Miletić i Slavko Golić uz nastup glazbenog dueta Ivica Biljanić-Toma Čolić, a predsjednik Vili Šostar dobio je i slavljeničku tortu jer je proslavio rođendan sa okruglom brojkom.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot