Sekunde ga dijelile od tragedije na pružnom prijelazu: “Doživio sam pravi šok, jedva sam došao k sebi” /VIDEO/

Autor: D.K.

Bit će veoma zanimljivo čitati obrazloženje Hrvatskih željeznica i njihovih nadležnih službi na situaciju do koje je došlo 11.prosinca 2020. godine u 14,03 sati u Dragaliću (novogradiško područje) na pružnom prijelazu kada u trenutku nailaska teretnog vlaka nije bila spuštena rampa.

Samo prisebnost vozača u tom trenutku spasila ga je od tragedije koju je za dlaku izbjegao.

-Što da vam kažem doživio sam pravi šok. Jedva sam došao k sebi. Išao sam iz pravca Donjih Bogićevaca prema Dragaliću odnosno Medarima. Polako sam vozio. Dolaskom do pružnog prijelaza. Rampa nije bila spuštena i još sam pogledao jesu li možda upaljena svjetla kod pruge. Ništa nije ukazivalo da će u jednom trenutku naići vlak. Kad sam počeo prelaziti pružni prijelaz čuo sam zvuk sirene vlaka, a ja sam se u tom trenutku nalazio u onoj prvoj fazi da prijeđem prugu. Zastao sam na trenutak. Sve je u meni umrlo, velika, panika, vlak svira i dolazi do mene. U djeliću sekunde sam trebao donijeti odluku hoću uspjeti prijeći prugu ili da se vratim unatrag. Jedva sam uspio ubaciti u rikverc i vratiti se s pruge. Bio sam u tom trenutku malo i zbunjen. Brzo sam došao k sebi, uzeo mobitel i snimio kretanje vlaka i prugom gdje je vidljivo da nije bilo niti svjetlosnih signala niti je bila spuštena rampa. Hvala Bogu dobro sam prošao i živ ostao. Nikad se više ne ponovilo. Kada budem u buduće prelazio prugu bit ću oprezan i gledati za svaki slučaj nailazi li vlak ili ne bez obzira ima li rampe ili ne – prepričao nam je vozač vozila.

U razgovoru s mještanima Dragalića doznajemo da ne baš učestalo dolazi do takvih i sličnih situacija zbog čega su oni uvije oprezni kada prelaze pružni prijelaz.

-Nije to prvi takav slučaj. Malo malo rampa ne bude spuštena u trenutku nailaska ne samo teretnog već i drugih vlakova. Upravo zbog toga mi koji ovdje živimo uvijek smo na oprezu kada prelazimo pružni prijelaz. Problem je kada netko dođe sa strane duboko vjerujući kako je sa spuštanjem rampe sve u redu. Samo dragi Bog spašava mnoge od mogućih tragedija. Pitam se samo što to rade Hrvatske željeznice i da u ovako moderniziranom i naprednom informatičkom vremenu može dolaziti do ovakvih situacija – priča nam jedan od mještana Dragalića.

Više iz kategorije