Požega.eu

Sedam područnih škola u ovoj školskoj godini nemaju niti jednog upisanog prvašića: Pet ih ima takav trend drugu godinu za redom!

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ilustracija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Sedam područnih škola u ovoj školskoj godini nemaju niti jednog upisanog prvašića: Pet ih ima takav trend drugu godinu za redom! Požega.eu | Sedam područnih škola u ovoj školskoj godini nemaju niti jednog upisanog prvašića: Pet ih ima takav trend drugu godinu za redom!

Sedam područni škola u ovoj školskoj godini nemaju niti jednog upisanog prvašića: Pet ih ima takav trend drugu godinu za redom!

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ilustracija

Ako se može reći da je ohrabrujuća brojka dvoje upisanih prvašića više u tekuću 2023./2024. godinu u Osnovne škole na području Požeško-slavonske županije u odnosu na prethodnu 2022./2023. školsku godinu nikako ne može biti pozitiva da u pet područnih škola već drugu godinu za redom nema upisan niti jedan prvašić. Tu se radi o područnim školama u Zakorenju, Ivandolu, Zarilcu, Gradištu i Novoj Lipi. U ovoj tekućoj školskoj godini prvašića nema u Rajsavcu, Brodskom Drenovcu i Ljeskovici.

Za nadati se da takav trend neće biti u narednim godinama u osnovnim, odnosno područnim školama. U tekućoj školskoj godini upisana su 583 prvašiča dok ih je u prethodnoj bio 581.

U Osnovnoj školi Kaptol, s pripadajućim područnim školama, jedan prvašić je više upisan gledajući na prethodnu godinu, koju brojku ima i Osnovna škola Brestovac.

Po dva učenika više upisani u odnosu na proteklu školsku godinu osnovne škole s pripadajućim područnim školama u Kaptolu, Lipiku, Trenkovu i Pleternici. Troje učenika je više upisanih u Osnovnoj  Dobriše Cesarić u Požegi, za jedno u Brestovcu, a petero više je upisanih u pakračkoj i jakšićkoj osnovnoj školi. Kutjevačka osnovna škola se može pohvaliti sa sedmero više upisanih prvašića.

Smanjenje broja upisanih u prve razrede evidentan je u osnovnim školama Poljana, Julija Kempfa i Katoličkoj osnovnoj školi za pet učenika, Antuna Kanižlića za sedam, Stjepana Radića Čaglin za dvoje kao i u veličkoj Osnovnoj školi.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo