Sedam medalja na turniru u Svetoj Nedjelji

Autor: S.P.

Judo klub Slavonac sudjelovao je s 12 natjecatelja na Sakura kupu održanom 4. prosinca u Svetoj Nedjelji u organizaciji Judo kluba Sakura. Turnir je okupio 461 natjecatelja iz 31 kluba, a djevojčice i djećaci čaglinskog Slavonca okitili su se sa sedam medalja.

Dana 4. prosinca, u organizaciji judo kluba Sakura, održan je Sakura kup na kojemu se nakon duge stanke od tunira okupio 461 natjecatelj iz 31 kluba. Borbe su se odvijale na 4 borilišta, uz odličnu organizaciju i vodstvo turnira od strane organizatora. Judo klub Slavonac predstavljalo je 12 natjecatelja, a nekima je to bio ovo prvi odlazak na turnir, kaže trener Robert Garc.

U uzrastu do 10 godina nastupilo je troje natjecatelja, Iva Čančar koja je nakon 3 pobjede osvojila zlato, Bruno Bluha koji je nakon 3 pobjede i poraza u finalu osvojio srebro i Antun Petrović se plasirao na peto mjesto nakon 2 pobjede i 2 poraza. Šest predstavnika je bilo u uzrastu do 12 godina, Ivona Švajda koja je nakon 3 pobjede osvojila zlato, Ema Trtanj koja je nakon 3 pobjede i poraza u finalu osvojila srebro, Ella Lukas koja se plasirala na 5 mjesto, te Filip Matošić koji se plasirao na 7.mjesto. Ivano Bošnjak i David Petrović su ovaj put ostali bez plasmana, ali svojim daljnjim radom i upornim treniranjem i oni pokazati vrlo uskoro svoja znanja i vještine.

U kategoriji do 14 godina klub je imao 3 predstavnika – Lanu Knaus koja je nakon 3 pobjede osvojila zlato, Tena Trtanj koja je nakon 2 pobjede i poraza osvojila brončanu medalju, te Matej Kukić koji je također osvojio brončanu medalju nakon 2 pobjede i poraza. Djevojčice u uzrastu do 14 godina su ujedno osvojile i pehar jer su u svom uzrastu kao klub bile trećeplasirane. S 3 zlatne, 2 srebrne i 2 bročane medalje, te s 2 peta i 1 sedmim mjestom, judo klub Slavonac se na ovom turniru plasirao na osmo mjesto u ukupnom poretku klubova.

“Osim što su djeca bila sretna što se vraćaju na borilišta nakon duge pauze tijekom koje turnira nije bilo, još ljepše je bilo vidjeti kako se djeca iz različitih klubova međusobno bodre i čestitaju si što je znak kako dječja prijateljstva i poznanstva nije uništila ova epidemiološka situacija. Čestitke svim judašima koji su nastupili za svoj klub jer nije baš jednostavno stati jedan na jedan s protivnikom i pred publikom odmjeriti snage. Svima želimo još puno kvalitetno odrađenih treninga, puno znoja na čelu i osmjeha na licu koji će kad-tad biti okrunjen nekim odličjem ili pak novim prijateljstvom,” zaključio je trener Garc.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek